Backlink-urile din perspectiva Google
Search Engine Optimization (SEO) poate intimida observatorul comun. Nu numai ca este o stiinta care cere cunoasterea a sute de variabile individuale  ce contribuie la algoritmul de ranking, dar are si un risc: implementarea incorecta a unei strategii SEO, poate sfarsi prin a te cobori in ranking, in loc de a-ti imbunatati site-ul. Pe http://smartseopack.com/ ai cea mai buna optimizare SEO.

Una dintre tacticile cheie sensibile la o astfel de cadere este strategia de link-building, acolo unde se poate intampla sa gresesti, construind sute de link-uri “bad”- rele sau angajandu-te in practici pe care Google le considera incorecte (asa numitul Black Hat SEO).

Faptul ca Google a inceput sa penalizeze strategiile de link-building construite incorect, a indepartat specialistii de la crearea unor astfel de strategii, a campaniilor de link-building. Totusi, deoarece link-urile inca reprezinta unele dintre cele mai importante elemente de corelare cu motoarele de cautare, pentru a obtine un ranking ridicat, trebuie sa ai o strategie de link-building.

Daca iti doresti link-uri, ai 2 optiuni:

1.    Asteapta/spera ca utilizatorii sa introduca link-uri catre propriul tau continut (pe paginile lor web, pe retelele de socializare) – asta e de fapt ceea ce isi doreste Google ca tu sa faci.
2.    Construieste-ti singur niste link-uri.

Desi se recomanda respectarea dorintelor Google, este un buna abordare si aceea de constructie a propriilor link-uri, mai ales daca nu iti permiti sa pierzi timp mult, asteptand ca utilizatorii/vizitatorii sa introduca link-uri pe paginile lor, catre propriul tau site.

Corect ar fi sa faci acest lucru, dar concurenta nu lucreaza de cele mai multe ori “corect”, nu este fair-play si ai putea constata ca site-urile concurentei au deja implementate campanii strategice de link-building, iar tu (site-ul tau) ai ramas in urma din acest punct de vedere.

Perspectiva Google.

Google incearca  sa livreze utilizatorilor cel mai bun continut posibil si va urca in rang site-urile care au un astfel de continut. Exista 2 consideratii majore de care algoritmul de baza al Google tine cont, in momentul in care evalueaza aceste ranking-uri: relevanta si autoritatea site-ului.

Relevanta unui site se masoara in cat de potrivit este acel site pentru o anumita cautare, din partea unui utilizator. Ca un exemplu, daca un utilizator cauta “anvelope masina”, Google va favoriza in mod natural site-urile care chiar au anvelope de masina, produc, vand, depaneaza, intermediaza, etc.

Asta inseamna relevanta din punct de vedere al Google. Autoritatea este ceva mai complicata – aceasta este o masura a “cat de incredere” este website-ul tau. Atat autoritatea cat si relevanta conteaza foarte mult in scorul final al ranking-ului, pe care il poate obtine website-ul tau.

Cea mai buna metoda de a obtine o autoritate buna, este printr-o campanie corecta si sustinuta de link-building. Autoritatea functioneaza pe 2 nivele raportata la un website – domain level (la nivelul domeniului) si page level (la nivelul paginii web).

Autoritatea domeniului este o masura relativa pe o scara de la 0 la 100 si da o idee despre cat de bine s-ar putea pozitiona in ranking un site, pe motoarele de cautare in timp ce autoritatea unei pagini, masoara cat de bine se poate pozitiona in ranking o pagina individuala.

Categorized in: