Ce sa faci pentru economii mai mari in casa ta?
Datorita unor lucrari de termoizolatii sau implementarii unor solutii inteligente de economisire a energiei electrice din locuinta ta, vei putea face economii cat mai mari in fiecare luna la facturile pe care le platesti.

Economiile pot fi facute foarte usor, in fiecare luna, daca tu stii cum sa procedezi si sa folosesti toate aparatele electrocasnice pe care le ai, astfel incat ele sa nu functioneze la capacitate maxima de fiecare data. Masina de spalat este si ea o sursa de consum destul de importanta pentru locuinta ta.

Aceasta poate consuma foarte multa energie daca nu utilizezi programul corect de spalare si daca speli mereu cu acelasi program orice tip de haine ai avea. Masinile de spalat moderne sunt dotate cu programe de spalare ce economisesc atat apa calda, cat si energia consumata pentru ca aceasta sa fie adusa la o temperatura ridicata.
Consultand manualul lor de utilizare, vei reusi sa folosesti astfel de aparate electrocasnice asa cum trebuie si nu vei plati excesiv de mult la fiecare factura de energie electrica, in fiecare luna.

Fierul de calcat reprezinta o alta sursa de consum de energie electrica. Atunci cand calci hainele pe care urmeaza sa le porti trebuie sa fii atent la tipul fiecareia si la modul in care ele trebuie calcate, la ce temperatura si cat de mult trebuie sa faci acest lucru.

Poti sa calci hainele si cand acestea sunt putin umede, iar in acest fel vei economisi din energia consumata cu uscarea lor, dar si energie pe care ai fi consumat-o mai mult cu fierul de calcat, daca ele ar fi fost complet uscate. In locuinta ta se pot instala si senzori care pot detecta prezenta oamenilor in interior.

Acestia pot actiona iluminarea camerelor sau a unor zone ale casei, acolo unde se joaca copiii. Poti sa ii implici si pe ei in efortul de economisire a energiei si sa le promiti mici recompense daca vor inchide lumina la timp sau daca nu o vor uita aprinsa dupa ce parasesc camera de joaca.

Becurile de tip LED sunt foarte apreciate pentru numeroasele lor calitati. Printre acestea se numara unele de-a dreptul remarcabile. Ele consuma mult mai putina energie electrica decat cele conventionale, incandescente, si ofera rezultate foarte bune in locuinta ta sau chiar pentru iluminarea unor spatii exterioare ale casei tale.

Izolarea casei tale trebuie facuta atat pe pereti, cat si la acoperisul ei. Izolarea acoperisului este o masura obligatorie pentru o locuinta deoarece pe acolo se poate face schimb de caldura cu exteriorul, iar consumul de energie va creste si el, drept consecinta.

Daca vrei sa mergi mai departe cu eficienta energetica a casei tale, poti instala panouri solare pe acoperisul ei. In acest caz, trebuie sa dispui de o suma de bani pentru a acoperi intreaga investitie, care nu va fi nici ea mica. In timp, investitia pe care o faci se va amortiza destul de repede si vei reusi sa faci economii foarte mari la consumul de energie al intregii case.

Categorized in: