Cadouri pentru copii cumintiAtunci cand vorbim despre copii toti dorim sa le oferim cele mai frumoase cadouri, si uitam sa mai tinem cont daca au fost cuminti sau nu. De multe ori plecam  la cumaparaturi cu gandul de a lua cadouri iefitne pentru copilul nostru si uitam si acest amanunt din dointa de a il face cat mai fericit.

Astazi vom vorbi despre cadouri pentru copii cuminti. De cele mai multe ori parintii se intreaba ce ar putea sa ofere unui copil ascultator si cuminte si, de asemenea ce ar trebuie sa faca in legatura cu un copil care nu a fost atat de cuminte cat ar fi trebuit.

La astfel de intrebari cel mai bine raspund parintii, si raspunsurile sunt intotdeauna diferite. In functie de fiecare parinte si de modul in care acesta incearca sa ii arate copilului ca merita sau nu un cadou, alegerile variaza. Cadoul este vazut si ca o metoda de rasplata pentru un copil atunci cand acesta are rezultate bune la scoala, in cazul in care este un copil ascultator, si toate depind foarte mult de varsta pe care o are copilul.

Nu vom putea cere niciodata unui copil de 3 ani sa aiba acelasi comportament ca un copil de 9 ani de exemplu. Varsta este un criteriu decisiv atunci cand sunt alese cadourile pentru copii cuminti.

Pe langa varsta, atunci cand dorim sa facem o surpriza unui copil cuminte trebuie sa tinem cont si de fondurile disponibile pentru a achizitiona acel cadou. Desigur, acestea pot sa fie variate in functie de fiecare familie in parte, si in functie de ocazia cu care copilul cuminte va primi cadoul.

Daca dorim sa oferim un cadou cu ocazia unei aniversari putem cumpara o jucarie despre care stim ca ii place copilului, o bicicleta sau o tricicleta  in cazul in care copilul este mai mare si asa cum se vede, pentru o aniversare este bine sa alocam un buget mai mare. Alegerea cadoului trebuie sa se faca intotdeauna in functie de dorintele copilului.

Atunci cand copilul cere un cadou fara sa fie o ocazie speciala este bine sa il invatam ca trebuie sa ofere si el ceva pentru ca, daca se va invata sa primeasca fara sa ofere, in viitor va fi dificil sa il determinam sa inteleaga ca acest lucru este gresit si ca atunci cand are niste asteptari, indiferent ca sunt pentru parinti sau alte persoane, si el trebuie sa dea ceva in schimb.

Cand dorim sa alegem cadouri pentru copii este recomandat sa luam in calcul si oferta existenta pe piata, care din fericire este tot mai vasta.

Putem alege puzzle-uri care sa sporeasca imaginatia si orientarea copilului, diverse modele de biciclete care sa il determine sa faca sport cu placere, console video sau carti electronice.

Se poate alege orice pentru a fi oferit drept cadou, atata vreme cat obiectul respectiv are potentialul de a atrage atentia copilului si de a ii stimula creativitatea si inteligenta, in asa fel ajungand sa nu se mai plictiseasca si sa isi gaseasca activitati preferate. Dorintele copiilor sunt de multe ori mai sofisticate decat ne putem astepta. Nu trebuie si nici nu este recomandat sa facem toate mofturile copilului.

Categorized in: