Avantajele si dezavantajele unghiilor cu gelCand au aparut pentru prima data unghiile cu gel, industria s-a schimbat complet. Gelul pe unghii a devenit una dintre cele mai bune inventii care au aparut in domeniul manichiurii. Incet, o multime de femei au trecut de la manichiurile clasice la unghiile cu gel din cauza avantajelor acestora.

Probabil ca multi dintre voi sunteti familiarizati cu procedura, dar pentru cei care nu sunt, va vom explica ce sunt unghiile cu gel. Unghiile cu gel sunt practic extensii realizate folosind un produs cu gel dur care este si mai intarit sub lumina ultravioleta sau cu LED (dioda emitatoare de lumina).

Gelul este conceput pentru a imita modul in care arata unghiile naturale. Acestea sunt concepute pentru a rezista mult mai mult si pentru a oferi femeilor care au unghii scurte, posibilitatea de a purta unghii lungi fara sa se teama de ruperea obisnuita din diferite motive (unghia naturala este mai predispusa la rupere si structura acesteia este mai sensibila).

Probabil va intrebati care sunt avantajele de a le avea si, desigur, daca exista si vreun fel de dezavantaje. Vom elucida misterul in acest articol.

Avantajele unghiilor cu gel:

  1. Dureaza mai mult timp de aproximativ 3 pana la 4 saptamani, ceea ce este minunat in comparatie cu o oja clasica care dureaza de obicei 3 pana la 4 zile, nu?
  2. Se usuca instantaneu in timp ce sunteti inca in salon, nu este nevoie sa va faceti griji. Deci, fara pete, fara aschiere, fara pete sau zgarieturi
  3. Unghiile cu gel permit persoanei sa experimenteze modele fabuloase de unghii, deoarece acestea sunt mai usor de lucrat si creeaza modele pe care cu oja normala nu le poti dobandi.
  4. Gelul arata proaspat tot timpul pe care il are pe unghii, chiar inainte de a merge si a-l scoate.
  5. Gelul este cea mai apropiata optiune fata de unghiile cu aspect natural, chiar daca doriti o manichiura franceza!

Dezavantaje ale unghiilor cu gel:

  1. Unghiile ar putea deveni putin mai iritabile din procedura, deoarece sunt slefuite pentru a-si indeparta stralucirea naturala, astfel incat gelul sa se lipeasca mai bine de ele. In timp, unghiile tale pot deveni mai subtiri datorita pilirii.
  2. Indepartarea lor este putin daunatoare, deoarece trebuie sa le inmuiati in acetona pura, care va usca foarte mult degetele.
  3. Uneori, din proceduri gresite, s-ar putea sa aveti unele infectii (cazuri rare, dar exista riscuri).
  4. Risc de rupere a unghiilor, deoarece unghia se rupe intr-un punct mult mai inalt (daca se intampla vreodata).
  5. Daca doriti sa reveniti la oja clasica, specialistii spun ca unghiile dvs. au nevoie de 6 saptamani pentru a se recupera complet.

Tehnica de pilire

Foarte importanta este tehnica de pilire a unghiilor cu gel si asta pentru ca veti avea nevoie de un instrument special pentru fiecare pilire in parte.

In general, pila unghii salon, semiluna, abrazivitate 100/180 este utilizata de catre majoritatea manichiuristelor, iar brandul SALON asigura o rezistenta ridicata a pilei si de asemenea o pilire perfecta si precisa.

 

Categorized in: