Importanta

Purtarea ochelarilor de soare este extrem de importanta pentru a-ti proteja ochii de razele UV daunatoare. Suntem constienti de daunele pe care pielea noastra le poate suferi atunci cand este expusa la soare, lasand pete, linii, alunite si provocand imbatranirea prematura si, desigur, cel mai mare pericol: cancerul de piele.

Cu toate acestea, multi oameni nu isi dau seama ca soarele este daunator atat pentru pielea noastra, cat si pentru ochii nostri.

  1. Prevenirea cancerului

Credeti sau nu, cancerul la nivelul pleoapelor exista. Pleoapele tale sunt bucati subtiri, delicate de piele, care sunt la fel de sensibile la cancer de piele ca si alte parti ale corpului care sunt expuse la soare.

Expunerea frecventa la razele ultraviolete poate duce la acest cancer special daca nu aplicati tactica de protectie potrivita. Desi nu puteti aplica exact protectie solara pe pleoape, asigurati-va ca le protejati cu ochelari de soare protejati UV sau lentile oftalmice protejate uv.

  1. Reduce riscul de a dezvolta cataracta

Razele UV sunt un factor cunoscut care contribuie la formarea cataractei oculare. In timp, cataracta poate provoca orbire, chiar daca este posibil sa o tratam cu o interventie chirurgicala. Din acest motiv, asigurati-va ca purtati ochelarii de soare pentru a va proteja ochii de formarea cataractei.

  1. Protejati-va corneea de posibile arsuri solare

Corneea ochiului este o alta zona sensibila si susceptibila la daune cauzate de expunerea la soare. Aceasta este o membrana clara pe partea exterioara a retinei care poate suporta o arsura sau chiar keratita.

Purtarea unei perechi de ochelari de soare care protejeaza impotriva razelor UV va ajuta la prevenirea oricarei deteriorari a corneei. Amintiti-va, nu veti simti ca soarele va afecteaza ochii, asa ca luarea masurilor preventive este extrem de importanta.

Recomandari

  1. Asigura-te ca ai modelul potrivit de ochelari de soare

Ce fel de ochelari de soare sunt potriviti pentru tine? Nu toti ochelarii de soare sunt creati egali si nu toata lumea va va proteja ochii. Cand mergeti la cel mai apropiat optician, asigurati-va ca cumparati un model care are protectie UV 100%.

Sfat suplimentar: Ochelarii mai mari sunt mai buni, deoarece ofera o acoperire mai mare pentru zona sensibila a ochiului.

  1. Detectarile timpurii sunt critice

Cand vine vorba de ingrijirea ochilor, cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru ochi, in ciuda faptului ca luati toate masurile de precautie pentru a le proteja, este sa vizitati periodic oftalmologul pentru un control.

Daca medicul dumneavoastra detecteaza orice probleme oculare devreme, nu va trebui sa suporte orice proceduri dureroase sau daune permanente.  Recomanam Ochelarii Balmain de soare!

Exista mai multe detalii de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi o noua pereche de lentile:

  • Protectie UV 100%: Aceasta inseamna ca perechea ta de ochelari va filtra razele UV care iti pot deteriora ochii.
  • Ochelari de soare wraparound: pot reduce cantitatea de expunere la razele UV.
  • Polarizare: Aceasta caracteristica optionala reduce reflexiile, oferind mai mult confort ochilor tai.
  • Colorant: Culoarea ochelarilor de soare este pur si simplu o problema estetica. Apoi, alege o pereche care se potriveste cel mai bine gusturilor tale. Doar asigurati-va ca acestea ofera cu adevarat 100% protectie UV.

Categorized in: