Ghid pentru alegerea unei lustreLustra este un corp de iluminat care se poate utiliza intr-o locuinta, atat in bucatarie, cat si in dormitor sau in living, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol veti descoperi cum puteti alege o lustra de pe www.magazinlustre.ro.

Mai intai de toate este important sa tii cont de stilul in care este locuinta amenajata, pentru ca poti opta si pentru o lustra moderna, dar poti alege si lustre clasice pe LED.

Apoi este foarte important sa tii cont de incaperea in care vei folosi lustra. Se pot gasi lustre pentru bucatarie, lustre pentru hol, lustre pentru dormitor sau lustre pentru living. Dintre toate acestea, lustrele pentru living trebuie sa fie mai mari si sa atraga mai mult atentia.

Materialele utilizate la confectionarea lustrei reprezinta un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand cauti un astfel de corp de iluminat. Este important sa te orientezi spre lustre confectionat din materiale de cea mai buna calitate, pentru ca acestea ii ofera lustrei rezistenta si durabilitate.

Tot in ceea ce priveste materialele, trebuie mentionat ca poti sa gasesti o multime de lustre elegante, care ii vor aduce locuintei tale un farmec aparte.

Numarul de becuri al lustrei este deasemenea foarte important. Aici trebuie sa tii cont atat de marimea camerei, cat si de zona in care este amplasata lustram si nu in ultimul rand de nevoile tale.  De preferat ar fi sa alegi o lustra care are un numar mai mare de becuri, pentru ca in cazul in care ai nevoie de mai multa lumina, sa poti utiliza mai multe becuri.

Tipul de soclu al lustrei reprezinta deasemenea un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand cauti lustre pentru locuinta ta. De mentionat este faptul ca lustrele cele mai des intalnite sunt cele cu soclurile E14 sau E27, insa se pot intalni si lustre cu soclul G9, sau cu diferite alte tipuri de soclu.

Te poti orienta si spre o lustra cu socluri atipice, insa in acest caz trebuie sa te asiguri ca poti achizitiona usor becurile in cazul in care acestea se ard si trebuie sa le inlocuiesti.

Puterea totala reprezinta deasemenea un alt factor de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o lustra pentru acasa. Ca si exemplu, putem da o lustra cu 6 socluri, a carei putere maxima este de 240W, adica 40W pentru fiecare bec.

Clasa energetica este iarasi un detaliu de care este important sa tii cont. De obicei se confectioneaza lustre care sunt compatibile cu toate tipurile de becuri, insa ideal ar fi ca pentru lustrele alese sa folosesti becuri economice.

Reglarea intensitatii este un alt detaliu de care trebuie sa tii cont. ideal ar fi sa iti alegi o lustra care sa iti permita sa reglezi intensitatea luminii in functie de starea ta de spirit.

Dimensiunile lustrei conteaza si ele foarte mult, asa ca trebuie sa alegi o lustra care sa fie in armonie cu dimensiunile camerei. Pentru o camera foarte mare nu poti alege o lustra mica, asa cum nici pentru o camera mica nu poti alege o lustra foarte mare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti cumperi o lustra.

Categorized in: