Cum este perceput Mos Craciun in intreaga lume?Mos Craciun din America secolului al XVIII-lea nu a fost singurul daruitor de cadouri inspirat de Sfantul Nicolae care si-a facut aparitia de Craciun.

Exista traditii de Craciun in intreaga lume. Se credea ca Christkind sau Kris Kringle ofera cadouri copiilor elvetieni si germani cuminti. Insemnand ” Hristos”, Christkind este o figura asemanatoare ingerului, adesea insotita de Sfantul Nicolae in misiunile sale de sarbatori.

In Scandinavia, un elf vesel pe nume Jultomten a fost gandit sa livreze cadouri intr-o sanie desenata. Legenda engleza explica faptul ca parintele Craciun viziteaza fiecare casa in Ajunul Craciunului pentru a umple ciorapii copiilor cu bunatati, de sarbatori. Père Noël este responsabil pentru umplerea pantofilor copiilor francezi. In Italia, exista o poveste a unei femei numita La Befana, o vrajitoare amabila care calareste o coada de matura pe la cosurile caselor italiene pentru a livra jucarii in ciorapii copiilor norocosi. Pentru a te incadra intr-un buget, poti cumpara brazi artificiali ieftini.

Brazi naturali sau artificiali?

Molizi naturali, cei mai traditionali copaci

Brazii naturali au fost primii care au fost folositi pentru a decora Craciunul, ceva care le confera un farmec aparte, lucru la care se adauga multe alte avantaje.

Brazii artificiali, cei mai versatili copaci

Au aparut acum cateva decenii si sunt aici pentru a ramane, iar brazii artificiali ofera multe avantaje care ii fac preferati de multi oameni.

De la Craciun la Anul Nou

Unul dintre cele mai mari avantaje ale brazilor artificiali de Craciun este ca pot fi refolositi pentru o lunga perioada de timp. Daca pariezi pe materiale de calitate iti poti folosi bradul multi ani, ceva aproape imposibil cu cei naturali. In plus, nu va trebui sa ai grija in zilele in care l-ai expus, spre deosebire de brazii naturali, foarte sensibili la conditii precum lumina, temperatura, irigarea…

Robust si adaptabil

Un brad artificial este foarte usor de transportat, in principal datorita faptului ca poate fi dezasamblat in parti si isi poate plia ramurile. Acest lucru permite nu numai sa ii depozitezi in spatii mici, ci si sa ii adaptam la locul in care vor fi amplasati. Ei sunt, de asemenea, mai putin delicati decat cele naturale, asa ca daca ai copii sau animale de companie, acestia vor fi cea mai buna optiune.

Un brad pentru fiecare stil

Posibilitatile decorative ale brazilor artificiali sunt aproape nelimitate. Pe langa faptul ca au toate dimensiunile, ei se vand intr-o varietate mare de culori, in finisaje mai mult sau mai putin naturale sau chiar cu ornamente usoare si incorporate. Indiferent de stilul pe care il ai, cu siguranta vei gasi bradul de Craciun ideal pentru tine.

Mai economic

In general, brazii artificiali sunt mai ieftini decat cei naturali, desi vor depinde si de marimea pe care o alegi sau de calitatea lor. Ceea ce este adevarat este ca posibilitatea de a le folosi timp de mai multi ani investitia este mult mai profitabila decat in cazul celor naturali.

Siguranta si versatilitate, atractiile sale

Sa nu se ingrijoreze nimeni: faptul ca un brad artificial este facut cu PVC nu trebuie sa fie un inconvenient. In ciuda faptului ca este mai putin ecologic decat un brad natural, un brad artificial de Craciun implica un proces de fabricatie care, in marea majoritate a cazurilor sale, ofera o calitate unica: este ignifug. Prin urmare, chiar daca folosim un iluminat de Craciun care nu contine lumini LED (lumini reci), acesta nu va genera nicio problema.

Categorized in: