Cum creezi un site si cat de costa un domeniu si web hostingul?In mod evident, datorita faptului ca internetul este sursa cea mai importanta de informatie in prezent, o afacere de success nu poate exista, in cazul in care nu este promovata si in mediul online.

Pentru ca afacerea sa fie promovata in mediul online, este extrem de important ca firma sa aiba un site de internet, iar din acest punct de vedere, piata este diversa, pentru ca poti sa gasesti companii la ajutorul carora sa apelezi pentru a-ti crea un site, sau poti alege sa iti creezi tu site-ul, pe cont propriu.

In momentul in care auzi numele unei firme, cu siguranta primul pas pe care il vei face, va fi acela de a-i cauta numele in mediul online. Aici este important de precizat faptul ca numele site-ului este dat de catre domeniu, iar pentru alegerea extensiei de domeniu, vei putea alege din mai multe variante.

Vei putea sa optezi pentru extensiile .ro sau .com, care sunt cele mai des folosite extensii, insa si extensiile precum .net, .biz, .org, .info, sau .eu, sunt destul de des intanite.

Va trebui ca extensia sa fie aleasa in functie de specificul afacerii, iar daca iti doresti ca site-ul sa fie vizitat si de catre vizitatori din alte tari, ar trebui sa alegi un domeniu .com.

Alegerea unui nume de domeniu te va costa aproximativ 260 lei in conditiile in care vei opta pentru un nume de domeniu .ro, iar acesta va putea sa fie cumparat orun untermediul ROTLD.

Daca iti vei dori un nume de domeniu care sa aiba extensiile mai sus mentionate, si anume .net, .org, .com, .info, .biz, .eu, etc, vei avea de platit doar 50 de lei anual. Dupa ce iti vei inregistra domeniul de activitate, acesta pentru un an de zile, va deveni proprietatea ta, iar daca iti vei dori, se va putea prelungi valabilitatea domeniului pentru mai multi ani de zile.

Ei bine, pe langa domeniu, cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia si spre Gazduire Enterprise, sau spre o companie care ofera servicii de web hosting, pentru ca un site are nevoie de un spatiu fizic unde sa poata fi stocate toate fisierele, precum articolele scrise, imaginile, clipurile video, etc.

Un astfel de spatiu este asigurat doar de catre o firma care ofera servicii de gazduire web, iar pentru un astfel de serviciu de gazduire, se va plati in fiecare luna o taxa. Taxa pentru gazduire web se poate plati si trimestrial, biannual sau annual, sau chiar si pentru mai multi ani, in functie de preferintele fiecaruia.

Costul maxim pentru gazduirea web pe o luna de zile nu depaseste 50 de lei, iar cei care platesc pentru un astfel de serviciu pentru mai multi ani de zile, cu siguranta vor beneficia de diferite avantaje si reduceri.

Ultimul pas important in crearea unui site, este reprezentat de alegerea platformei de publicare, iar aici se poate opta pentru WordPress care este cea mai indragita platforma, dar mai sunt si alte platforme cunoscute, precum Joomla sau Drupal.

Categorized in: