Cum alegi o saltea confortabila ? Cum te decizi pe care sa o alegi ? Iata un mic ghid ce te poate ajuta sa te hotarasti ...Importanta odihnei

Dupa cum stii deja, odihna este unul dintre lucrurile care ne influenteaza cel mai mult calitatea vietii si sanatatea pe termen lung.

Cand dormim bine, ne trezim odihniti si plini de energie. Dimpotriva, atunci cand dormim prost, ne simtim dezorientati, deznadajduiti, iritabili si pesimisti.

Exista diferiti factori care influenteaza calitatea odihnei, iar salteaua pe care o folosim pentru a dormi este, fara indoiala, una dintre cele mai importante. Dar… ce saltea sa alegi? Avand in vedere ca ne petrecem aproape o treime din viata dormind (si ca nu este o investitie pe care o facem in fiecare zi), inainte de a face pasul, este o idee buna sa ne informam , astfel incat sa putem lua decizia corecta.

Cand sa schimbam salteaua?

Exista oameni care petrec ani si ani cu aceeasi saltea, dar cat dureaza cu adevarat o saltea? Ca regula generala, saltelele de astazi au un termen de valabilitate de aproximativ 10 ani (in functie de utilizarea pe care le-o oferim si de calitatea materialelor utilizate in fabricarea lor), dar uneori incep sa sufere modificari inainte de a ajunge la momentul schimbarii recomandat de producator. Daca te simti scufundat atunci cand te asezi pe ea sau calitatea odihnei se inrautateste, trebuie sa verifici starea acesteia, precum si starea somierului sau a bazei.

IMPORTANT
Daca salteaua nu are o husa lavabila, cu siguranta va trebui sa o schimbi din timp din motive de igiena.

Pe de alta parte, oamenii se schimba si ei si chiar daca o saltea a fost ideala pentru tine acum 3 ani cand ai cumparat-o, daca ti s-au schimbat caracteristicile fizice (te-ai ingrasat mult sau ai dezvoltat o problema la spate), vei avea nevoie de o saltea noua adaptata noilor cerinte.

Care saltea e mai buna?

Nu exista nici un tip de saltea recomandat pentru toata lumea. Pune un alt mod: doar pentru ca o saltea este confortabila pentru aproapele tau, nu inseamna ca va fi confortabila si pentru tine.

Alegerea este destul de subiectivadeoarece fiecare persoana este unica, cu propriile particularitati, situatie si obiceiuri de dormit.

IMPORTANT
Trebuie sa alegi salteaua care se potriveste cel mai bine caracteristicilor fizice, situatiei personale si obiceiurilor de odihna.

Cu toate acestea, exista o oferta excelenta de saltele pe piata, cu o varietate de marci, preturi si materiale,iar la inceput este normal sa te pierzi in detalii. Latex sau vascoelastic?

Dar nu iti face griji: in acest ghid vei gasi tot ce trebuie sa stii pentru a putea alege salteaua perfecta.

Recomandare : saltea SomnArt Optimax Memory – stabila, material de cea mai buna calitate, respecta curbura naturala a corpului in timpul somnului.

IMPORTANT
Salteaua potrivita va respecta curbura naturala a coloanei vertebrale atunci cand esti cu fata in jos si o vei mentine aliniata atunci cand stai pe o laterala.

IMPORTANT
Persoanele cu probleme de sanatate ar trebui sa petreaca mult timp in pat, si deci  ar trebui sa utilizeze o saltea anti-acarieni pentru a preveni aparitia ulcerului pe piele.

Categorized in: