Detalii de care se tine cont la alegerea canapeleiCanapeaua este cel mai important obiect de mobilier dintr-o sufragerie, datorita faptului ca vom petrece mult timp asezati pe ea, fie atunci cand vizionam un film, fie atunci cand utilizam telefonul pentru a naviga pe internet.

Tocmai datorita faptului ca petrecem mult timp stand pe canapea, trebuie ca atunci cand avem nevoie de un astfel de corp de mobilier in sufragerie, sa ne indreptam atentia spre cele mai rezistente si totodata spre cele mai elegante canapele.

In cazul in care iti doresti o canapea care sa aiba o tapiterie de lux, trebuie sa iti indrepti atentia spre o canapea din piele, pentru ca pe langa faptul ca pielea este un material luxos si elegant, mai este si un material rezistent in timp, si care se intretine foarte usor.

Tot spre o canapea eleganta iti poti indrepta atentia, chiar daca nu preferi pielea, pentru ca vei putea sa gasesti canapele elegante din catifea. Este insa important de amintit faptul ca acest material, se intretine mai greu decat pielea, asa ca trebuie avuta mare grija de o astfel de canapea.

Pe langa tapiterie, cu siguranta mai conteaza foarte mult si alte detalii, atunci cand vrei sa iti cumperi o canapea, iar in continuare le vei afla, astfel ca atunci cand vei fi in cautarea unei canapele, vei stii exact ce trebuie sa alegi.

Va trebui sa tii cont si de stilul in care iti este amenajat interiorul locuintei. Daca ai optat pentru o locuinta in stilul clasic, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre canapele care se incadreaza in acest stil. Cu siguranta vei gasi mai multe modele care sa iti placa.

Daca ai optat pentru un interior mai modern al locuintei, atunci trebuie sa iti alegi o canapea moderna, iar aici poti sa gasesti cu siguranta mai multe modele de canapele, decat canapele in stilul clasic.

Dimensiunile canapelei reprezinta un alt amanunt important, pentru ca trebuie sa stii exact cat de mare trebuie sa fie aceasta. De exemplu, intr-o sufragerie spatioasa, sumar mobilata, ai putea opta pentru un coltar, sau pentru o canapea de 5 sau de 6 locuri, care ar putea fi piesa de rezistenta a sufrageriei.

Pe o astfel de canapea, sau pe un asemenea coltar, vei putea sta alaturi de membrii familiei tale in momentul in care urmariti un film sau o emisiune la televizor.

Un alt aspect foarte important de care trebuie tinut cont atunci cand se alege o canapea, este reprezentat de bratele si picioarele acesteia. Aceste doua elemente ajuta foarte mult la definirea stilului canapelei sau al coltarului.

De exemplu, daca optezi pentru o canapea care are picioare drepte din inox, atunci aceasta se va incadra in stilul modern, in timp ce o canapea care are picioarele curbate din fier forjat sau din lemn, se va incadra in stilul clasic.

Alegerea culorii reprezinta fara indoiala un alt aspect foarte important, pentru ca va trebui sa iti alegi canapeaua in asa fel incat, din punct de vedere cromatic sa se asorteze perfect cu toate celelalte elemente din incapere.

Categorized in: