11 Sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei la telefoanele Android Smartphone-urile Android de top, cum ar fi Samsung Galaxy S5 și HTC One (M8) sunt puternice, dar, din pacate, durata de viata a bateriei  nu este nelimitata. De fapt, mulți utilizatori de telefoane Android ar fi fericiti daca telefonul lor ar rezista o zi, cu speranța că o reîncărcare de noapte este suficienta.

Din păcate, uneori nu este asa. O serie de factori au conspirat la reducerea rezistentei acestor dispozitive in ultimii ani. Modele mai subțiri cu mai puțin spațiu pentru baterii, ecrane mai mari și luminoase, procesoare quad-core mai rapide, mai multe software-uri care rulează pe fundal,si GPS-urile insetate de energie, toate sunt responsabile in acest caz. Trecerea de la retele 3G la 4G cu câțiva ani în urmă, in special in cazul gamei LTE si-au spus si ele cuvantul.

Dar există mult mai multe explicatii pentru  o durata de viață a bateriei, slaba, decat toate acestea. Din fericire, există o mulțime de lucuri care le puteti face pentru a pune capat risipei de energie a Android-ului dvs. Aceste sfaturi ar trebui sa se aplice la aproape orice telefon Android:

1.Vezi ce consuma cel mai mult. Navigați la Setari> baterie pentru a vedea detaliat care sunt sursele ce consuma bateria telefonului. Functia Aplicații și caracteristici va afișa într-o listă descrescătoare acesti “vampiri energetici”. Daca vedeti o aplicație pe care abia utilizați sau o funcție pe care nu o utilizați,dezinstalați aplicația sau dezactivati caracteristica.

2.Reduceti notificarile e-mail, Twitter, si Facebook. Setati diversele aplicații de mesagerie la “manual” referitor la frecventa de reimprodpatare. Faceti un test, și veți extinde instantaneu si semnificativ durata de viață a bateriei dispozitivului dvs.

3. Inchideti hardware-urile radio inutile. Este minunat că telefoanele de astăzi au LTE, NFC, GPS, Wi-Fi și Bluetooth, dar chiar ai nevoie de toate cele cinci activate 24 de ore pe zi? Android pastrează aplicatiile bazate pe locație în fundal, și scurgerea constanta de energie a bateriei va deveni vizibila, rapid. Dacă telefonul are un widget de control al puterii, îl puteți folosi pentru a  porni sau opri rapid GPS-ul (care consuma cel mai mult), NFC-ul, Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul, și LTE-ul.

4. Utilizați modul de economisire a energiei , daca il aveti. Galaxy S5 și HTC One (M8), mentionate mai sus, ambele au moduri  de ultra- economisire a energiei si respectiv, modul extrem de economisire a energiei, care limitează telefonul la mesaje text, apeluri telefonice, navigarea pe Internet, și pe Facebook. Acest lucru poate aduce ore sau chiar o zi in plus la timpul de așteptare, avand la dispozitie doar câteva puncte procentuale rămase, de baterie.

5. Faceti o selectie a aplicatiilor care rulează în fundal. De la Setari> Aplicati, treceți la stânga; veți vedea o listă de aplicații care se execută în prezent. Apăsați pe fiecare pentru a vedea ceea ce sunt si pentruce se folosesc; puteți opri orice aplicații de care nu aveți nevoie dar rulează pe fundal tot timpul.

6. Renuntati la widget-urile inutile de pe ecranul de start și wallpaper-urile animate. Doar pentru ca “stau “pe ecranul de start, aparent inactive, nu inseamnă ca nu sunt consumatoare de energie. Acest lucru este valabil si pentru widget-uri care necesita actualizări de stare, precum și cele care doar stau acolo, arata bine si sunt animate – sa nu mai vorbim de wallpaper-urile animate. (Dar nu renuntati la tot, fiindca ceea ce face Android-ul special este posibilitatea de “personalizare” a ecranului de start; eliminati-le doar pe cele pe care nu le utilizați)

7. Reduceți luminozitatea și opriți Luminozitatea automata.  Vei fi surprins cat de mult ajută la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei doar acest lucru.

8. Actualizați-vă aplicațiile. Aplicațiile, de multe ori sunt actualizate pentru a utiliza mai puțină energie a bateriei, astfel încât trebuie să vă asigurați ca aplicațiile dvs. sunt actualizate. Chiar dacă ați configurat telefonul pentru actualizări automate, unele aplicații inca necesită instalare manuala. Verificati actualizările de aplicații în Google Play apăsând tasta de meniu si mergeti la Aplicațiile mele.

9. Stai cu ochii pe puterea semnalului. Dacă sunteți într-o zonă cu acoperire slaba, telefonul va lucra din greu la cautarea unui semnal suficient de puternic. Acest lucru are un efect negativ asupra bateriei. Nu puteți face mare lucru in acest caz, dar țineti cont ca acest lucru ar putea fi vinovatul pentru o baterie aparent slaba; este recomandabil sa sa puneti telefonul pe modul avion, dacă nu aveți nevoie de date sau apeluri.

10. Verificati recenziile. Se efectuaza teste de durabilitate a bateriei pe fiecare telefon Android supusunei recenzii. Cum era de așteptat, rezultatele variază foarte mult între telefoane mobile, chiar în aceeași rețea. Atunci când alegeți un telefon, asigurați-vă că timpul real alocat convorbirilor este suficient. Nu va puteți baza strict pe ceea ce spune producatorul; vom vedea diferențe de ordinul a câteva ore de utilizare, în ambele direcții, în mod regulat.

11. Cumparati un acumulator de urgenta o sau o baterie mai mare, extinsa. Acumulatorii de urgenta combina o carcasă hardware, care protejează telefonul, cu o baterie suplimentară, care poate dubla rezistenta telefonului. Puteți gasi modele compatibile cu telefoanele Android la moda, de la o varietate de producatori, cum ar fi Pack Mophie Juice si Incipio Offgrid Battery Backup Case (ambele pentru Samsung Galaxy S4)  iar un loc ideal de unde ati putea incepe cautarea este: Accesoriigsm.ro .

Categorized in: