Sfaturi pentru alegerea unui hosting webO buna gazduire este foarte importanta pentru orice site web. Acestea reprezinta baza site-ului vostru,  a brandului si in final a afacerii voastre.

Orice downtime de server ar putea sa afecteze si sa distruga tot ceea ce ati dezvoltat de-a lungul anilor. Daca priviti cu seriozitate site-ul pe care il aveti atunci ar trebui sa il lasati pe maini bune. Pentru detalii citeste mai multe aici.

Este foarte greu sa alegi intre companiile de gazduire web in aceste zile, mai ales ca suntem in mod constant coplesiti de tentatiile promotiilor pe care companiile de gazduire web le arunca spre noi. Daca sunteti in cautarea de gazduire web, aici este un articol pe ne-am gandit s-ar putea sa aruncati o privire inainte de a fi convinsi de promotii tentante si chestiuni de marketing.

Iata cateva sfaturi pentru a deveni un consumator mai inteligent atunci cand vine vorba de a obtine propriul vostru cont de gazduire web.

1. Ideea de a avea un domeniu free sau gratuit
Un domeniu gratuit suna cu siguranta frumos, cu toate acestea, aici sunt cateva lucruri de care ar trebui sa luati nota inainte de a va gandi sa luati un domeniu free.
Cine detine domeniul? Domeniul este gratuit, insa compania de gazduire pastreaza proprietatea. Ce inseamna? Sunteti fie blocat cu aceasta companie pentru totdeauna sau trebuie sa platiti o suma mare pentru a cumpara domeniul inapoi.
Cum ramane cu urmatorii cativa ani la reinnoire? Primul an este gratuit, insa atunci cand doriti sa il reinnoiti, vor fi percepute taxe de 19,95 USD + pentru reinnoire. Aceasta este ca o marja de 200% fata de costul mediu al numelui de domeniu.
Este mai bine sa puneti intrebari in timpul procesului de cercetare pentru a sti cine va fi proprietarul domeniului si, de asemenea, asigurati-va ca sunt acceptabile costurile standard ale taxelor de reinnoire.

2. Domeniu separat si gazduire
Numele de domenii nu trebuie sa fie inregistrate la aceeasi companie. Este vorba  de gasirea unui registrator de incredere  chiar de la inceput. La urma urmei, numele de domeniu este identitatea voastra online, cel mai scump si de neinlocuit activ in timp ce serviciile de gazduire sunt acolo doar pentru a gazdui site-ul web.
Desigur, companiile de gazduire web ar prefera ca domeniul vostru sa fie inregistrat prin ei, deoarece este si el un flux de venituri profitabile.

3. Cititi termenii precum latime de banda si spatiul de pe disc.
Latimea de banda si spatiul pe disc sunt termeni adesea ignorati de persoanele care cauta o gazduire web comuna. Ar trebui sa va intrebati: “Ce se intampla daca site-ul meu devine foarte popular peste noapte si atrage mii sau milioane de vizitatori? Vreau sa platesc taxe mari pentru transferul imens de date?
Desigur, majoritatea site-urilor web nu vor depasi cotele de latime de banda numai din traficul mare, dar daca furnizati anumite fisiere pentru descarcari pe site-ul vostru, se poate intampla.

4. Spatiu de stocare nelimitat.
Depozitarea nelimitata pare o oferta grozava, nu-i asa? Aceasta este ceea ce unele servicii de gazduire web doresc sa va ganditi. Dar in realitate nu exista depozitare nelimitata si sunt impuse alte conditii care va limiteaza indirect.

Categorized in: