De ce smartphone-ul nu poate înlocui ceasul de mână?Ceasul de mână dezvăluie o multitudine de informații despre personalitatea purtătorului. Prin urmare, pentru cei care preferă să evite să își accesorizeze mâna cu un ceas prea strident, achiziționarea unui ceas clasic poate fi modalitatea cea mai bună de a avea mereu un accesoriu discret, atemporal și incredibil de masculin.

Cu toate că ceasul este un dispozitiv foarte practic și funcțional, cele mai multe argumente par să susțină că telefonul mobil ar putea oricând să înlocuiască ceasul de mână. Este adevărat că un smartphone poate oricând să înlocuiască latura funcțională a unui ceas de mână, dar nu va putea concura niciodată cu eleganța sa și caracterul său artistic.

Ceasul este un accesoriu artistic

Indiferent de stilul și de designul său, un ceas de mână este o adevărată operă de artă. Un ceas de mână este mai mult decât un cronometru și mai mult decât o modalitate de afișare rapidă a orei. Este totodată un simbol al tradiției și al istoriei, precum și o dovadă de măiestrie extremă.

Unele case de ceasuri au chiar mai mult de patru meșteri care lucrează la un ceas timp de câteva luni, încercând să creeze manual piese complexe de tehnologie mecanică. Un ceas analogic are un mecanism simplu și consistent, iar creativitatea intervine în designul ceasului.

Ceasul este un accesoriu artistic, care impresionează fie prin cadranul său, prin designul general, prin mecanismul său sau prin carcasă. Un model foarte complex este ceas Ingersoll THE MOTION I11702 Automatic, care atrage atenția în primul rând datorită designului și apoi prin funcțiile multiple pe care le îndeplinește.

Ceasul este un cadou și o moștenire excelentă

Un ceas oferit în dar este o idee minunată, dar pentru a face un astfel de cadou ar trebui să cunoașteți foarte bine destinatarul. Dacă personalitatea sa și gusturile sale nu vă sunt străine, atunci puteți oricând să îl surprindeți cu un astfel de cadou de lux. Pe de altă parte, ceasul este și o moștenire fantastică. Cei care au moștenit un ceas dintr-o epocă diferită își amintesc mereu de cei care au trăit înaintea lor.

Un ceas ne determină să ne gândim la cei de dinaintea noastră într-un mod foarte real. Purtarea unui ceas este ca și cum ați continua o tradiție. Indiferent de cât de uzat este un ceas, oricând poate fi lăsat ca moștenire. O colecție de ceasuri este, de asemenea, o moștenire.

Asta nu înseamnă că ceasurile ar trebui să fie evaluate la o comoară financiară, dar a lăsa în mâinile cuiva propria colecție de ceasuri înseamnă, în esență, să transmiteți mai departe valorile la care țineți, indiferent că este vorba despre gusturile artistice, despre punctualitate sau despre aprecierea față de lucrul bine făcut.

Încă din cele mai vechi timpuri ale ceasului solar, bărbații au fost obsedați de dispozitivele care măsoară timpul, asta pentru că ne amintesc mereu că timpul nostru este limitat. Prin urmare, purtarea unui ceas poate avea un efect pozitiv asupra atitudinii personale față de timp și, s-ar putea să descoperiți că sunteți mai atent la felul în care vă petreceți cele 24 de ore.

Dincolo de toate complexitățile tehnice și mecanice ale unui ceas, barbații au fost mereu fascinați de dispozitivele care pretind că marchează timpul, existând în continuare foarte mulți bărbați care colecționează ceasuri.

Categorized in: