Cum alegem un telefon?
Vezi pe Spinmag.org cum se aleg cele mai bune telefoane. Cand cautati telefoane ieftine aveti doua optiuni: brandurile romanesti ori modelele ieftine de la producatorii consacrat. Noi va explicam ce trebuie sa stiti cand comparati toate specificatiile.

Telefoanele mobile nu mai sunt de foarte mult timp un lux iar in ultimii ani au devenit chiar o necesitate pentru cei mai multi dintre romani.

Discutam despre o piata romaneasca aflata in plina dezvoltare iar preturile sunt adaptate la bugetele pe care le au cumparatorii si de aceea o multime de telefoane ieftine pot fi acum gasite, cele mai multe din ele avand specificatii la care noi doar visam cu ceva ani in urma.

Cand cautati telefoanele mobile ieftine aveti doua optiuni mari: fie cumparati telefoane produse de companiile romanesti fie va luati un model mai ieftin de la producatorii consacrati. Avem pe de o parte si Allview, Evolio, Prestigio si Utok si de cealalta pare a baricadei sunt brandurile precum Apple, Samsung, HTC, LG si Nokia.

Pentru multi cumparatori pare de neconceput sa cheltuim 3000 de lei pe un telefon de top ori mai mult in special atunci cand discutam despre telefoanele Apple si prin urmare una din intrebarile la care incercam sa raspundem este cu ce ar fi mai bun un telefon premium fata de unul de buget.

Pentru cei pasionati de dispozitivele mobile ori de gadgeturi, intrebarea aceasta pare hilara insa suntem siguri ca sunt foarte multi oameni care nu stiu nici diferenta dintre telefoanele de 1000 de lei ori cele de 2000 e lei exceptand pretul desigur.

Si cum titlurile de cele mai bune telefoane pot sa ia diferite forme tinand cont de cine intreaba este foarte normal ca si pretul sa aiba un rol foarte important pentru a defini telefonul. Iar cei care cauta un telefon care sa fie accesibil nu sunt mereu cei cu cartele preplatite ci cei care au abonamente la telefon.

In primul rand telefoanele de top arata mult mai bine pentru ca sunt investiti foarte multi bani in proiectare si in design. Calitatea pe care o au materialele este si ea diferita si modelele din plastic care folosesc sticla si metalul preponderent fata de plasticul folosit la telefoanele de buget, insa aceasta nu e de fiecare data o regula atunci cand ne uitam la telefoanele Samsung spre exemplu.

In al doilea rand vom discuta despre performanta, probabil ca cea mai importanta diferenta care exista pentru utilizatorii ce decid sa cumpere telefoane mai scumpe. De la viteza pe care o are procesorul si pana la cantitatea de memorie care va permite sa tineti mai multe aplicatii deschise in memorie si pana la calitatea pe care o are camera foto integrata, autonomia data de baterie care se poate extinde totusi utilizand baterii externe, si chiar si iesirea audio mai buna care va permite sa conectati o pereche de casti de foarte buna calitate si un factor important pentru audiofili desi problema aceasta poate sa fie partial rezolvata utilizand boxe wireless portabile.

De asemenea conteaza mult si calitatea ecranului acesta fiind mai luminos si mai lizibil la soare.

Categorized in: