Ce cooler pentru laptop sa alegem?Vara este cel mai dificil moment pentru laptopul dumneavoastra, din cauza temperaturii mediului ambiental care creste foarte mult si prin urmare sistemul de racire trebuie sa functioneze la viteza maxima, incercand sa raceasca componentele impatimitilor de jocuri. Aceste componente ale laptopului consuma energia electrica si o parte din aceasta este transformata in mod automat, in caldura.

Din aceasta cauza, laptopul poate incepe in scurt timp sa produca anumite zgomote deranjante. Principala cauza a zgomotului este cea produsa de ventilator laptop. De obicei, zgomotul este un bazait constant, care este expulzat prin carcasa laptopului.

La jocuri se lucreaza cu video HD si alte sarcini extrem de solicitante, iar coolerul trebuie sa lucreze de cateva ori mai rapid. Nefiind in starea sa normala cu procesorul supraincalzit, in cele din urma laptopul va esua. Performanta laptopului este conectata direct la cantitatea de energie pe care o consuma.

In consecinta, cu cat procesorul este mai puternic, cu atat va produce mai multa caldura. Aceasta este o problema extrem de serioasa, deoarece supraincalzirea poate provoca o defectiune in sistem. Din acest motiv, este absolut necesara racirea procesorului printr-un cooler. Un cooler bun este unul extrem de convenabil, pentru ca nu ocupa mult spatiu si se raceste mult mai bine. Aceast fapt se datoreaza aerului rece care este ventilat mult mai rapid,  prin aceasta realizandu-se o contributie mult mai mare a aerului in partea inferioara.

Inainte de a alege un cooler pentru laptop, este absolut necesar sa stiti exact tipul procesorului, deoarece in general, componentele de diferite marci nu pot fi compatibile intre ele. De exemplu, dispozitivul de racire pentru procesorul Intel nu va fi potrivit si pentru procesorul, AMD, iar in acest caz coolerul nu va functiona pe laptop. Odata ce ati stabilit tipul procesorului, aveti nevoie sa alegeti cel mai bun model cooler.

Nu trebuie sa va concentrati asupra pretului, deoarece acesta nu este intotdeauna un indicator extrem de bun. Puteti sa cumparati online coolere laptop extrem de ieftine care isi fac treaba foarte bine. Un factor mult mai important este bineinteles dimensiunea dispozitivului. In cazul in care laptopul nu este un model actualizat s-ar putea ca instalarea noilor componente sa nu se poata face din cauza dimensiunilor.

De exemplu, standul de racire Deepcool N9 17 aluminium este un cooler pentru laptop foarte bun, fiind dezvoltat dintr-o combinatie de aluminiu cu baza din plastic negru. Aceasta prezinta bineinteles fiabilitate. Ventilatorul are un flux de aer foarte puternic, de foarte mare performanta. Unul din beneficiile majore este reprezentat de panou care este in intregime din alminiu disipand caldura in mod eficient.

Acesta are o abordare creativa, sistemul de racire fiind proiectat cu un design imbunatatit. Este dotat cu 4 porturi USB putandu-se lucra in mod liber cu dispozitive externe. Datorita ventilatiei speciale si a gaurilor, panoul ajuta la racirea foarte rapida a laptopului. Aerul destul de rece care vine de la acest ventilator de 180 mm face din N9 unul dintre modurile foarte bune de racire a laptopului.

Concluzionand, aveti neaparata nevoie de un cooler cu ventilator care sa raceasca foarte mult laptopul pastrandu-l in stare de functionare un timp mai indelungat.

Categorized in: