Metode de a reduce trigliceridele cu modificări ale stilului de viațăTrigliceridele găsite în sânge sunt cel mai frecvent tip de grăsime din organism. Acestea provin din alimentele pe care le consumi, în special din alimentele grase precum uleiul și untul și din calorii suplimentare: atunci când mănânci, corpul tău transformă imediat caloriile neutilizate în trigliceride și le stochează în celulele adipoase.

Dacă consumi în mod regulat mai multe calorii decât arzi, în special din alimente bogate în carbohidrați, este posibil să dezvolți trigliceride mărite sau hipertrigliceridemie. Alți factori care pot contribui la hipertrigliceridemie sunt fumatul, consumul excesiv de alcool și diabetul slab controlat.

Trigliceridele crescute sunt în mod clar o problemă majoră de sănătate, iar controlul nivelurilor este o componentă cheie de prevenire a bolilor de inimă. Primul pas important în tratarea trigliceridelor mărite ar trebui să fie schimbările stilului de viață urmate de medicamente, dacă este necesar.

1. Evitarea consumului de zahăr în exces

Zaharurile simple care se găsesc în zahărul de masă și în bomboane au valoare nutritivă mică, crescând nivelul de trigliceride și adăugând calorii goale în dieta ta. Poți reduce trigliceridele limitând dulciurile, băuturile îndulcite, prăjiturile și produsele de patiserie. Ca un bonus suplimentar, evitarea alimentelor grase poate ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului în mod natural.

2. Evitarea alimentelor rafinate

Carbohidrații provin din alimente vegetale și sunt principala sursă de energie în dieta majorității oamenilor. Alegând cereale integrale în locul alimentelor procesate, poți contribui la scăderea nivelului de trigliceride. Exemplele de cereale integrale includ pastele din grâu integral, orez brun, pâine integrală și cereale integrale.

3. Consumul necesar de fibre

Fibrele, partea nedigerată a alimentelor, sunt importante pentru că te ajută să te simți plin. Fibrele alimentare pot reduce riscul de trigliceride ridicate la persoanele de vârstă mijlocie care sunt supraponderale sau obeze. În general, alimentele bogate în fibre au și un conținut mai complex de carbohidrați, care poate determina organismul să absoarbă mai treptat, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la ușurarea creșterilor trigliceridelor după masă. Fibrele se găsesc în cerealele integrale și în alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele.

4. Alegerea grăsimilor sănătoase în locul celor saturate

O altă modalitate de a reduce trigliceridele și colesterolul în mod natural este să mănânci grăsimi sănătoase. Acizii grași omega-3 scad trigliceridele și colesterolul rău prin creșterea metabolismului grăsimilor. Acizii grași Omega-3 se găsesc în peștele gras, cum ar fi somonul și heringul, uleiul de măsline și suplimentele alimentare. Pentru persoanele cu trigliceride mari, se recomandă administrarea a 4 grame de supliment zilnic care conține acizi grași omega-3, deși cel mai bine este să-l obțineți din alimente.

5. Limitarea consumului de grăsimilor trans

Grăsimile trans sunt periculoase pentru inima ta, deoarece cresc nivelul de colesterol și trigliceride cu densitate joasă (LDL, sau „rău”). Principalii vinovați pe care îi veți vedea pe etichetele produselor sunt uleiurile parțial hidrogenate. Grăsimile trans sunt rezultatul adăugării de hidrogen în uleiurile vegetale lichide pentru a prelungi durata de valabilitate. Acest lucru poate face ca unele alimente coapte și prăjite să aibă un gust mai bun, dar grăsimile trans sunt foarte nesănătoase, mai ales pentru persoanele cu niveluri ridicate de trigliceride.

6. Activitate fizică regulată

Exercițiile fizice regulate sunt importante pentru toată lumea, în special pentru cei cu trigliceride mari. Exercițiile fizice măresc capacitatea organismului de a metaboliza zahărul, ceea ce reduce cantitatea de zahăr din sânge.

Exercițiile aerobe moderate ajută în mod semnificativ la scăderea trigliceridelor la persoanele cu boli de inimă. Se recomandă cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată 5 zile pe săptămână.

Categorized in: