La ce sa fim atenti cand folosim un motocultorMeseria de fermier a devenit in ultima vreme tot mai cautata. Datorita crizei financiare, tot mai multe persoane incearca sa isi faca propriile afaceri pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

Nu poti sa fii fermier daca nu ai animale si pamant. Trebuie sa ai mult pamant pentru a asigura hrana animalelor si unelte si masini potrivite pentru a lucra la cele mai inalte standarde.

Nu poti pretinde ca esti eficient ca fermier daca nu ai motocultoare, motosape sau alte tipuri de masinarii care sa-ti usureze munca si sa te ajute sa faci totul mai rapid si cu un efort mai mic. Este drept, aceste tipuri de utilaje te ajuta sa lucrezi suprafetele mai mici de pamant, ceea ce este ideal pentru parcelele de pamant din jurul fermei tale.

Daca esti unul dintre fermierii care s-au hotarat ca este timpul sa-si achizitioneze motocultoare, un click pe site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.com/ te va ajuta in alegerea facuta. Aici vei gasi motocultoare de diferite modele si poti alege in functie de latimea de lucru, viteze, transmisie, adancime de lucru, accesorii sau motor. Alegerea pe care o faci te va ajuta in activitatea pe care o ai de facut la ferma.

Sunt anumite aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand vine vorba de folosirea unui motocultor. El trebuie folosit in conditii bune si trebuie sa ai grija ca toate dispozitivele de siguranta sa fie functionale si etichetele de avertizare sa fie acolo unde le este locul. Persoana care manuieste un astfel de utilaj, trebuie sa stie cum sa opreasca foarte repede in caz de urgenta motocultorul, pentru a nu se rani.

Motocultorul trebuie folosit doar in scopul in care a fost conceput, si anume pentru a cultiva solul. In caz contrar, riscurile sunt mari. Mainile si picioarele se tin la distanta cand masinaria functioneaza, si trebuie folositi incaltaminte adecvata activitatii pe care o realizati. Motorul trebuie oprit cand utilajul nu functioneaza si inainte de alimentare si trebuie lasat la racit inainte de depozitare.

Persoanele care folosesc in ferme sau chiar acasa astfel de masinarii, trebuie sa stie ca ele prezinta un real pericol pentru copii. Acestia sunt curiosi si trebuie indepartati imediat de un astfel de aparat cu un risc mare de pericol pentru ei. De asemenea, utilizatorii trebuie sa stie ca obiectele aflate pe suprafata cultivata pot creste gradul de risc. De ce? Pentru ca un astfel de motocultor poate arunca obiectele intalnite in cale cu o viteza foarte mare, fie ca vorbim de pietre, sarme, bucati de sticla sau alte obiecte ce pot fi intalnite pe sol.

Cititi cu atentie manualul de utlilizare inainte de folosirea unui motocultor, astfel incat sa nu intampinati probleme.

Ca fermier, nu e totul sa ai utilajele potrivite. Trebuie sa stii si ce sa dai de mancare la animale si cum sa faci rotatia culturilor in asa fel incat sa ai roade pe masura asteptarilor si a investitiilor.

Daca animalele sunt bine hranite, ele vor da suficient lapte incat sa ai o productie de lactate bune. Daca vei face rotatia culturilor in mod corespunzator, vei avea mereu hrana pentru animale. Daca rotatia culturilor nu se face in mod corespunzator, nu doar recolta e mica, ci si culturile pot fi afectate de tot felul de daunatori si de boli.

Fii un fermier bun si fa totul la cele mai inalte standarde.

Alte stiri actuale :

1. Mai uşor să iei bani în agricultură: Proiecte tip pentru fermieri
2. Vis Viridis – un business combinat între IT şi agricultură
3. Agricultură cu calul în Moldova. Micii fermieri nu își permit să închirieze utilaje
4. Prima variantă a PNDR a fost trimisă la Comisia Europeană
5. Agricultura pregăteşte o “listă neagră” cu fermieri şi instituţii care nu vor mai primi subvenţii
6. Cum să dai greş în agricultură fără ca măcar să fi încercat

Categorized in: