Cum sa cumparam un incarcator pentru laptop?
Pentru a gasi cele mai bune incarcatoare laptop va invitam pe Mentor-Market.ro.

Un incarcator pentru laptop vine la pachet cu fiecare nou laptop si, in mod ideal, are durata de viata a computerului. In mod real, insa, acest lucru nu este posibil de cele mai multe ori. Incarcatorul se poate strica destul de repede, poate fi furat sau deteriorat accidental. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care o mare parte din utilizarea computerului de azi are loc in afara casei sau a biroului.

Incarcatorul pentru laptop este mijlocul prin care bateria laptopului este reincarcata. Din acest motiv, este un element esential. Pentru cei care se bazeaza zilnic pe laptopul lor, pierderea unuia sau deteriorarea acestuia implica gasirea rapida a unui inlocuitor. Exista multe locuri in care poate fi achizitionat un incarcator de laptop, inclusiv magazine de calculatoare, electronice si consumabile de birou.

Atunci cand un incarcator nu mai functioneaza sau a fost pierdut, este esential ca un client sa inlocuiasca incarcatorul cu altul care este pe deplin compatibil. Facad asta generati mai multe riscuri pentru propriul laptop deci mai bine gasiti incarcatorul potrivit.

Ce trebuie evitat

Exista mai multe tipuri de incarcatoare pe care mai bine le lasati pe raf. Este in interesul clientului sa aleaga numai un incarcator care sa fie pe deplin compatibil cu modelul laptopului, astfel incat sa nu pericliteze circuitele computerului. Mai jos, sunt cateva exemple de ce sa nu cumparati atunci cand inlocuiti un incarcator pentru laptop.

Nu alegeti un incarcator universal de alimentare

Desi, in sine, nu exista nimic in mod esential in neregula cu incarcatorul universal de putere, problema lui consta in ceea ce el nu reuseste sa ofere. Incarcatorul este conceput astfel incat sa fie compatibil cu multe modele de laptopuri diferite dintr-o anumita marca, dar componentele tind sa fie slabe pe specificatiile pe care le impun unele laptopuri.

Desi in mod normal, in mod semnificativ mai ieftine decat idealul OEM, incarcatoarele universale afiseaza adesea probleme in ceea ce priveste tensiunea livrata, potrivirea lor, sfaturile de putere si alte elemente importante.

Desi incarcatoarele universale isi indeplinesc bine rolul pentru multe laptopuri, ele nu sunt la fel de universale pe cat se pretinde a fi. Prin urmare, pentru clientul care doreste sa achizitioneze unul, este important sa fie atent si sa aleaga unul dintre cei mai renumiti producatori care produc incarcatoare la cele mai inalte standarde.

Nu alegeti un incarcator solar pentru laptop

Incarcatoarele de laptop cu incarcator solar sunt un mod eficient si verde pentru a incarca un laptop. Aceste incarcatoare sunt complet diferite de modelele OEM si prezinta multe calitati excelente de design. Se presupune ca acestea sunt bune pentru a fi utilizate cu tot felul de laptopuri, insa compatibilitatea lor cu modelele laptop-urilor specifice nu poate fi determinata.

Nu alegeti un incarcator ieftin pentru laptop

Cel mai bine este sa evitati incarcatoarele de alimentare ieftine, deoarece este posibil ca componentele de grad inferior sa nu dureze. In plus, incarcatoarele  ieftine sunt mai predispuse la supraincalzirea laptop-ului prin intrari necorespunzatoare de energie, cum ar fi o crestere a puterii. Desi in mod obisnuit sunt adecvate pe termen scurt, astfel de incarcatoare nu reprezinta o solutie pe termen lung.

Categorized in: