Am auzit de la mulți proprietari de piscine că, deși iubesc să se bălăcească în apă caldă, costul încălzirii unei piscine poate fi semnificativ chiar și cu un sistem extrem de eficient, cum ar fi un încălzitor cu pompă de căldură. Astfel a apărut întrebarea urătoare: „Cum pot reduce costul pentru încălzirea apei din piscină?”

Există multe metode utile, dar cele pe care vi le prezint cu siguranță că vor ajuta. Unele s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea, dar fiecare dintre ele va economisi costurile de încălzire, deci te sfătuiesc să o alegi pe cea care ți se potrivește .

Dacă însă citești articolul acesta cu gândul la construirea unei piscine și să îți faci o idee despre variante cost eficiente pentru noua ta oază de relaxare, ai nimerit perfect deoarece îți ofer și o variantă excelentă pentru a-ți construi piscina mult visată. Intră pe piscinepremium.ro și alege ce model se potrivește cu dorințele tale.

Continuând cu variantele de încălzire, iată ideile de care îți povesteam:

Panourile solare.  Încălzirea solară este în esență gratuită (există o creștere mică de cost în ceea ce privește pomparea apei înspre și dinspre panouri, dar este minimă).

Dezavantajul panourilor solare este că uneori nu reușesc să satisfacă nevoile pentru un întreg sezon Anumite panouri nu furnizează căldură suficient de repede, când soarele nu strălucește din cauza orei din zi sau a norilor. Dar dacă dispui de panouri solare și ai buget  pentru a achiziționa un sistem cu rezervă de încălzire cu pompă de căldură, vei obține cel mai bun și mai economic sistem disponibil.

Dacă ai doar un sistem de încălzire cu pompă de căldură, ora din zi în care rulează este un parametru de funcționare pe care ar trebui să îl iei în calcul. Acest sistem primește căldura din aer. Deci, logic, cel mai bun moment pentru a rula este atunci când temperatura aerului este la valori ridicate.

Acest lucru este cel mai ușor de adaptat prin setarea comenzilor pentru sistemul de filtrare pentru a funcționa în cea mai caldă perioadă a zilei. Încălzitorul pentru piscină cu pompă de căldură va funcționa numai atunci când are debit de apă, cel mai frecvent furnizat de sistemul de filtrare. Deci, rulează concomitent cu momentul filtrării. Atâta timp cât filtrarea funcționează în cele mai călduroase momente ale zilei, sistemul de încălzire va funcționa la un coeficient de performanță optim(CPO). CPO măsoară producția de energie împărțită la consumul de energie.

Controlul evaporării. Pierderea de căldură din orice piscină, încălzită prin orice mijloace, este determinată în principal de evaporarea de la suprafața piscinei. Peste 75% din pierderile de căldură sunt prin această metodă. Deci, controlul pierderii prin evaporare este cheia reducerii costurilor de încălzire. Există mai multe metode printre care utilizarea unei pături solide pentru piscină. Există două tipuri disponibile. Prima este considerată o pătură „de siguranță”, precum și un dispozitiv de reținere a căldurii. Acesta este caracterizat prin desfășurarea automată printr-o serie de șine și un motor pentru a rula pătura de vinil. Acestea acoperă complet suprafața piscinei, evaporarea fiind aproape 0 și prin designul și construcția lor vor suporta greutatea unui copil care intră din neatenție în zona piscinei, asigurând astfel un mediu foarte sigur pentru copii.

Un alt tip de pătură, mai puțin costisitoare, dar fără valoare de siguranță, este ceea ce se numește o pătură plutitoare. Această pătură este pur și simplu o foaie subțire de vinil fabricată cu bule de aer minuscule. Această pătură face o treabă excelentă de reținere a căldurii prin prevenirea evaporării. Totuși, acestea nu sunt pături de siguranță.

Nimic nu se compară cu o piscină încălzită unde te poți relaxa în voie, așa că indiferent de opțiunea aleasă, bucură-te de rezultatul obținut.

Categorized in: