Dulapul dvs. are nevoie de o schimbare? Este un amestec  de modele și imprimeuri, unele pe care nu le-ați purtat de ceva timp? Vă vine greu să alegeți o ținută potrivită din acel haos? Știați că femeile de obicei poartă aproximativ 20% din tot ceea ce au în dulap? Avem tendința să alegem haine pe care ne place să le purtăm și în care ne simțim confortabil. Restul de 80% sunt haine pe care fie le-am cumpărat doar dintr-un capriciu, fie pur și simplu nu ne mai atrag să le purtăm. Cei de la fitted.ro vă pot oferi o mulțime de sfaturi despre cum să rearanjați totul și cum să faceți alegeri mai înțelepte pe viitor.

E timpul să trecem la treaba și să dăm un „restart” propriului dulap!

1.Folosiți un „dulap capsulă”

Ce este acesta? Un „dulap capsulă”, este un număr de haine care se pot combina astfel să se potrivească între ele pentru a crea multe ținute. De obicei, se folosește timp de 3 luni, apoi la sfârșitul acestora, actualizezi totul pentru sezonul următor. Având un număr stabilit de haine pe sezon, vă limitați cumpărăturile, economisind astfel bani! Când o piesă vi se pare că nu se mai potrivește, atunci cumpărați ceva nou.

2. Utilizați elementele esențiale

Un dulap este eficient atunci când puteți scoate zeci de ținute folosind doar câteva piese esențiale. Care sunt elementele esențiale ale dulapului? Hainele care sunt în majoritate culori, neutre, în stiluri de bază clasice și potrivite indiferent de tendințe. Ele constituie „miezul dulapului” nostru.

3. Limitați numărul de modele din dulapul dvs.

A avea prea multe haine cu modele diferite vă poate face dificilă alegerea unei ținute. Alegeți un număr stabilit de haine pe sezon pe care să le purtați, apoi le combinați cu elementele esențiale pe care le aveți deja pentru a crea multe ținute.

4. Investiți în haine de calitate

Când este posibil, investește în haine bine făcute. Nu trebuie să fie scumpe sau de brand, doar asigurați-vă că materialul este de calitate, cusăturile sunt solide și nu necesită o atenție specială când vine vorba de spălat.

Acum că am stabilit câteva principii despre ce să păstrăm în dulapul nostru, haideți să aflăm și cum să scăpăm de tot ce a rămas inutil în garderobă.

1. Donează articole ușor uzate pe care nu le mai porți

Articolele care sunt ușor uzate și nu le mai folosești pot fi donate diferitelor centrelor de caritate care se ocupă să ajute oamenii sărmani. Astfel, lucrurile care pe tine nu te mai fac fericită vor ajunge să îi facă pe alții.

2. Vinde articole pe care nu le mai porți și câștigă bani

Vă puteți vinde hainele, încălțămintea și accesoriile pe care le-ați purtat de prea puține ori dar care simțiți că nu vi se mai potrivesc, astfel puteți să faceți bani pentru noile piese vestimentare.

3. Scapă de hainele pe care nu le-ai mai purtat de minim un an

Dacă nu v-ați purtat o parte din haine și pantofi de peste un an, este posibil să nu le mai purtați niciodată. În loc să stea în dulapul dvs.,ocupând spațiu, alegeți o metodă să scăpați de ele. Hainele care sunt foarte uzate sau rupte și care nu pot fi donate sau vândute pot fi refolosite; de exemplu, un tricou uzat poate fi tăiat și folosit ca și cârpe pentru curățare!

Categorized in: