presostat electromecanic 5 bariPresostatul este partea componenta a sistemului de pompare care se ocupa de reglarea presiunii si care determina pornirea sau oprirea echipamentului. Acest lucru se datoreaza impulsurilor electrice transmise de catre presostat care in urma semnalarii unei probleme in ceea ce priveste presiunea. Practic acest dispozitiv este primul care anunta sau semnaleaza o problema de acest tip.

Presostatele se impart in doia mari categorii si anume presostate electronice si presostate electromecanice. Fiecare dintre acestea are plusurile sale, practic presostatul electronic pentru pompe de apa fiind de fapt varianta imbunatatita a presostatului electromecanic. Diferentele se vad in mod clar intre cele doua produse, iar beneficiile sunt si ele proprii si bine diferentiate.

Cum functioneaza un presostat electromecanic pentru pompe de apa? Fiind varianta initiala de presostat, acesta are in componenta un comutator pe baza caruia se asigura numarul de porniri si opriri ale sistemului. Procesul nu este automatizat ca il cazul presostatelor electronice, necesitand de cele mai multe ori interventia unui operator care analizeaza parametrii afisati de catre manometru in ceea ce priveste presiunea.

Acest tip de presostat electromecanic pentru pompe de apa este inca folosit cu succes de foarte multe persoane, in ciuda faptului ca automatizarea isi are beneficii de necontestat. Practic foarte multa lume este de “moda veche” daca ne este permis sa spunem acest lucru, crezand, si pe buna dreptate uneori, ca aceste produse sunt mult mai bune decat noutatile aparute in domeniu sau decat variantele imbunatatite din punct de vedere tehnologic.

In cazul unui presostat electronic, fiind de fapt o varianta imbunatatita a unui presostat electromecanic pentru pompe de apa, acesta este capabil sa reactioneze individual la modificarile de presiune, protejand astfel intreaga instalatie.

Astfel de presostate nu necesita intretinere si sunt usor de folosit, sunt foarte rezistente la socuri mecanice si au dimensiuni foarte reduse ceea ce le face usor de amplasat. Astfel de presostate ofera informatii precise si sigure si nu intampina nici un fel de problema atunci cand sunt folosite in medii agresive, cu nivel ridicat de vibratii. Afisajul se face in mod automat, interventia umana fiind total limitata, aceasta necesitate aparand strict in cazul unei potentiale defectiuni, care in cazul acestor produse sunt extrem de rare.

Fiecare tip de presostat in parte are propriile avantaje, insa noi trebuie sa alegem acel produs care ni se potriveste cel mai bine. Pentru a putea face o selectie insa este important sa avem in vedere sfaturile specialistilor care ne pot ajuta foarte mult si care ne pot proteja de a face o alegere gresita. Specialistii de pe site-ul www.shop-einstal.ro iti sunt mereu aproape oferindu-ti toate detaliile de care ai nevoie in vederea alegerii celui mai bun produs.

De la ei poti intelege diferentele dintre un presostat electromecanic pentru pompe submersibile si un presostat automatizat, dar si importanta folosirii acestor produse in cazul lucrarilor pe care le intreprindem. De aceea poate ca ar trebui sa verificam cu atentie aceste informatii, pentru a avea certitudinea aflarii unor informatii corecte si pretioase, care te pot scuti de multi nervi si bani cheltuiti in zadar.

Categorized in: