Ce-este-un-polizor-unghiularSunt sanse destul de mari ca atunci cand auzi denumirea de polizor unghiular sa nu ai idee ce inseamna, insa in cazul in care auzi de flex, cu siguranta stii ce este o asemenea unealta si ce intrebuintari are. Ei bine, polizorul unghiular si flexul, sunt una si aceiasi scula electrica profesionala.

In mod evident, din trusele meseriasilor nu trebuie sa lipseasca aceste polizoare unghiulare care sunt foarte folositoare in mai multe situatii. De exemplu ai nevoie de aceasta scula electrica profesionala pentru taierea unor tevi, sau pentru polizarea anumitor metale, sau pentru indepartarea ruginii de pe suprafata metalelor. De asemenea, cu o panza speciala pentru lemn, poti utiliza flexul si pentru taierea lemnului.

Deci, polizorul unghiular cu siguranta nu ii lipseste unui mester, insa acesta nu ar trebui sa lipseasca nici unei case, pentru ca este foarte util. In cazul in care vei face mici renovari sau retusuri pe acasa, in mod evident vei avea nevoie de aceasta unealta.

Modul de functionare al unei astfel de scule electrice profesionale este destul de simplu. Daca te intrebi cum functioneaza un flex, trebuie sa stii ca acesta este prevazut cu un motor electric care va pune discul abraziv in miscare, sau diamantul care se afla in dotarea flexului.

Flexurile din punctul de vedere al modului in care sunt alimentate pot sa fie cu alimentare directa de la retea, sau flexuri cu acumulator.

In functie de puterea acestora, sunt trei tipuri de flexuri si anume: flexuri de putere mica, sunt de obicei cele cu acumulator care au puterea cuprinsa intre 500 W – 800 W.

Flexurile cu o putere cuprinsa intre 1000 W si 1500 W fac parte din categoria polizoarelor unghiulare de putere medie, in timp ce uneltele cu putere de peste 2000 de W fac parte din categoria flexurilor cu putere ridicata. Acestea sunt ideale in cazul in care le folosesti in fiecare zi si cu siguranta fac fata oricaror sarcini le supui.

In functie de puterea flexului se pot taia sau slefui tot felul de materiale si anume: metale, pietre si chiar si lemnul uscat.

Cu siguranta este recomandat sa iti cumperi si sa folosesti un flex de la un producator renumit de pe piata, pentru ca acestea sunt de o calitate superioara, si in mod evident vei fi multumit de ele. Cei mai multi meseriasi aleg sa isi cumpere astfel de unelte de la producatori renumiti, iar in ceea ce priveste parerile lor despre uneltele cumparate, sunt numai de bine.

Daca te gandesti ca iti trebuie o astfel de unealta, si te gandesti in primul rand sa o alegi in functie de pretul sau, trebuie sa iti spun ca din start ai gresit. Poti sa cumperi o unealta la un pret destul de mare si care nu este de firma, iar in scurt timp aceasta sa se defecteze. Daca tot iti trebuie un flex bun, mai bine te orientezi spre unul de firma, si astepti pana iti permiti sa il cumperi.

In mod evident nu este recomandat sa cumperi o astfel de unealta second hand, mai ales in cazul in care o folosesti destul de des.

Inainte de a folosi pentru prima data un flex, si nu numai, iti recomand sa citesti cu atentie instructiunile de folosire a sculei electrice.

Categorized in: