Cand a aflat Vanessa Youness Amal ce boala are?

Vanessa Youness Amal, este un nume de care ne vom aduce cu totii aminte pentru tot restul vietii. In cazul in care nu stiti inca cine este Vanessa Youness Amal, probabil va intrebati cine este si ce a reusit in viata aceasta femeie.

Ei bine, in cazul in care nu stiati, dr. Vanessa Youness, in perioada studentiei, cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, la varsta de 22 de ani, a primit o lovitura foarte grea de la viata: a fost diagnosticata cu scleroza multipla.

Scleroza multipla (SM) este o potentiala boala invalidanta a creierului si maduvei spinarii (nervos central central). In cazul sclerozei multiple, sistemul imunitar ataca mielina, care este teaca protectoare ce acopera fibrele nervoase, si provoaca probleme de comunicare intre creier si restul corpului. In cele din urma, boala poate provoca leziuni permanente sau deteriorarea nervilor.

Semnele si simptomele SM variaza mult si depind de cantitatea de afectare a nervilor si de care nervi sunt afectati. Unele persoane cu scleroza multipla severa isi pot pierde chiar si capacitatea de a merge independent sau nu se mai pot deplasa nici macar cu ajutor, in timp ce alte persoane diagnosticate cu aceasta boala, pot experimenta perioade lungi de remisie fara simptome noi.

Nu se cunoaste cauza care duce la aparitia sclerozei multiple, care este considerata a fi o boala autoimuna, in care sistemul imunitar al organismului ataca propriile tesuturi. In cazul sclerozei multiple, aceasta defectiune a sistemului imunitar distruge substanta grasa care se acopera si protejeaza fibrele nervoase din creier si maduva spinarii (mielina).

Mielina poate fi comparata cu stratul de izolare de pe firele electrice. Cand mielina protectoare este deteriorata si fibrele nervoase sunt expuse, mesajele care calatoresc de-a lungul acelui nerv pot fi incetinite sau blocate. Nervul poate deveni, de asemenea, deteriorat.

Nu este clar de ce SM se dezvolta la unii oameni si nu la altii. O combinatie de genetica si factorii de mediu pare sa fie responsabila de declansarea acestei boli. De-asemenea, nu doar ca nu se cunosc factorii care sunt responsabili de declansarea bolii, ci ce este si mai grav, nu exista tratament recunoscut pentru aceasta boala.

In aceste conditii, orice persoana ar fi cu adevarat demoralizata, si cel mai probabil ar intra in depresie. Vanessa Youness Amal insa, nu si-a pierdut speranta. A acceptat diagnosticul, si a inceput sa se intereseze despre tot ce tine de aceasta boala nemiloasa.

A avut norocu de a-l intalni pe doctorul Stefan Stangaciu, acesta fiind si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, si care a convins-o sa urmeze protocolul sau de tratament. Vanessa Youness Amal a fost impresionata de promisiunea doctorului Stangaciu, care i-a spus ca nu va ajunge intr-un carucior cu rotile.

A acceptat sa urmeze protocolul de tratament al doctorului Stangaciu, iar in cele din urma a stopat scleroza multipla, si si-a vindecat toate leziunile provocate de aceasta boala. Practic, nu gresim daca spunem ca Vanessa Youness Amal s-a vindecat de o boala incurabila.

Imediat dupa ce s-a vindecat, dr. Vanessa Youness a creat Clinica Youness, Fundatia Youness si Fondul de investitii Youness; iar prin intermediul lor, ajuta si alti pacienti sa se trateze.

De-asemenea, a scris cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, alaturi de medicul Stefan Stangaciu, cel care i-a fost aproape, si care a ajutat-o sa invinga o boala fara leac.

Categorized in: