Ultimele gadget-uri lansate pe piata

Ultimele gadget-uri lansate pe piata

Traim intr-o era tehnologica in care in fiecare secunda se descopera ceva nou , spectaculos cu o viteza covarsitoare .
Pana si simpla idee de “cadou ” a prins proportii incredibile . Daca cu cativa ani in urma Mos Craciun venea incarcat cu dulciuri si jucarii , mai nou acesta ne aduce gadget-uri de ultima generatie ( smartphone , tableta Samsung , smart tv , laptop-uri ).

An de an romanii acorda un buget tot mai mare pentru achizitia cadourilor de Craciun. Aproximativ jumatate din bugetul destinat cadourilor este cheltuit pentru achizitionarea gadget-urilor si electrocasnicelor.

O mare parte a acestor cadouri se vor achizitiona de pe piata online.

In topul preferintelor cumparatorilor de anul acesta se afla consolele de joc : Play Station 3 , Xbox 360 si Nitendo Wii U ( acesta ocupand locul 1 in topul preferitelor datorita performantului ecran tactil si datorita faptului ca poti sa te joci si dupa inchiderea TV-ului).

Play Station 3 este considerata drept cea mai ieftina consola de pe piata la momentul actual. FIFA 13 este pe locul 1 in topul celor mai bine vandute jocuri, pentru Play Station 3, pe segmentul jocurilor sportive , din istorie.

Alte jocuri aparute in 2012 care au facut furori printre utulizatorii de console sunt : Mass Effect 3 ( BioWare/ElectronicArts) , Test Drive Ferrari ( BigBen Interactive ), Max Payne 3 ( Rokstar Games ), DiRT:Showdown ( Codemasters) , DarkSiders II (Vigil Games) , Resident Evil 6 , Bioshok Infinite , Tom Rider.

O alta atractie o reprezinta laptop-urile . Studiile de piata arata ca 20 % din cumparatorii care opteaza gadget-uri vor cumpara un laptop . Modelele preferate in 2012 sunt cele echipate cu touch-screan si Windows 8 , insa unii cumparatori o sa opteze pentru nou aparutele MacBook.

Noile modele de Smart TV cu aplicatii inedited si conexiune Wi-Fi sunt anul acesta si ele prezente pe lista lui Mos Craciun. Doi mari producatori din industria elecrocasnicelor au lansat in anul 2012 modele de Smart TV care au avut un numar record de vanzari .

Panasonic Smart Viera este considerat o emblema a luxului si elagantei , de o inteligenta desavarsita ce iti permite sa folosesti drept telecomanda propriul smartphone sau orice model de tableta.

Un concurrent serios pentru modelul Viera al celor de la Panasonic este noul model Smart TV Samsung , un televizor care poate fi controlat doar prin utilizarea unor comenzi vocale datorita noi aplicatii “Smart Interaction”.

Cel mai vandut gadget al anului 2012 , Samsung Galaxy S3 , este de departe cel mai ravnit cadou anul acesta (pe segmentul smartphone) , in ciuda faptului ca recent au fost lansate pe piata alte doua modele de smart-phone iPhone 5 si Nokia Lumia 920.

In numai cateva luni de la lansare Samsung Galaxy S3 s-a vandut ca painea calda , intr-un numar record de 30 de milioane de unitati la nivel mondial.

Tabletele acopera peste 50% din preferintele consumatorilor in 2012 . Cele mai ravnite modele sunt : generatia 4 de iPad echipat cu Google Nexus7, iPad Mini si Microsoft Surface.

In doar 3 zile de la lansare iPad 4 si iPad Mini s-au vandut in nici mai mult nici mai putin de 3 milione de unitati la nivel mondial , epuizand stocul pregatit inaintea lansarii.