1De felul meu sunt un gurmand. De câte ori văd un preparat nou la emisiunile culinare caut să îl prepar singur. Şi asta şi în cazul dulciurilor. De multe ori încerc şi inventez şi eu câte ceva. Uneori  îmi iese, alteori nu!

Nereuşite am mai ales în cazul dulciurilor care necesită mai multă atenţie. Fac tot felul de prăjituri, dar niciodată nu mi-a ieşit un tort supraetajat, aşa cum vezi nenumărate torturi nunta.

Din încăpăţânare nu am cerut ajutorul unor oameni mai pricepuţi. De fapt bucătăria este mai mult în stăpânirea mea decât a soţiei. Dar şi eu am o limită, de multe ori financiară, atunci când mă opresc din pregătiri.

Am deprins dragostea pentru gătit în din copilărie, atunci când petreceam ore întregi în bucătărie, alături de mama mea.

2Am fost rugat de câţiva prieteni să mă ocup de pregătirile pentru ospăţul de la nuntă. Aceştia cunoşteau pasiunea mea şi sperau să iasă perfect. Am reuşit de câteva ori dar după aceea nu am mai acceptat astfel de propuneri.

Aveam un job într-un domeniu destul de stresant şi oricând mi se putea întâmpla să fiu chemat la datorie, chiar atunci când ar fi trebuit să fiu la nuntă.

Singurul domeniu în care încerc să mă specializez este cel al torturilor supraetajate pentru nuntă. Acumulez experienţă şi am reuşit deja câteva pe care le-am şi vândut. Fac acum torturi atât după reţete tradiţionale cât şi cu creme şi sosuri inventate de mine.

Pentru a realiza un tort aspectuos trebuie să realizezi blaturi rezistente. Tot pentru acelaşi lucru trebuie să ai grijă ca şi cremele folosite să nu conţină prea mult lichid ce ar înmuia blatul tortului. Restul este doar imaginaţie.

La început nu reuşeam să fac tortul să se menţină în forma dorită mai mult de câteva ore. Siropul cu care însiropam blatul îl adăugam în cantităţi mai mari, iar când mai adăugam şi cremele care mai conţineau şi ele lichid, blatul se înmuia şi aşa cum spun pirotehniştii, făcea „implozie”.

Aseară am urmărit o emisiune culinară TV unde, unul dintre participanți a pregătit avocado umplut cu ou, roşii cherry la cuptor, alături adăugând o jumătate de fruct de mango crestat sub formă de arici.

Astăzi am mers imediat la market, am cumpărat cele necesare, însă în loc de mango am decis să iau kaki, tot un fruct exotic. Puteam folosi şi măr pe care să îl tai sub aceeaşi formă. Urmează ca în curând să îl scot de la cuptor.

3Vin sărbătorile, așa că acum trebuie să îmi pun imaginaţia la lucru să văd cu ce îmi voi delecta oaspeţii.

Totuşi va trebui să pregătesc şi un tort frumos şi gustos pentru că un membru al familiei mele împlineşte o vârstă rotundă chiar în noaptea de Crăciun.

Ca în fiecare an am pregătit şi câteva bucate tradiţionale, dar ponderea va fi pe reţete originale. Gustos şi arătos, dar să nu cadă prea greu la stomac şi să nu se adune prea multe kilograme.

Vă urez sărbători fericite, masa bogată şi asortată, sănătate şi tot ce vă mai doriţi. Poftă bună!

Categorized in: