Cum realizam o amanetare echitabila?Amanetul reprezinta o sursa de venit suplimentara care este foarte binevenita in momentul in care unele persoane sunt nevoite sa obtina niste sume de bani extrem de rapid fara sa apeleze la un imprumut bancar. Dar pentru a amaneta anumite obiecte si in special bijuteriile trebuie sa va informati extrem de amanuntit despre toate aspectele amanetarii unor bijuterii.

In continuare, va vom detalia putin din ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu amanetarea bijuteriilor, ca sursa de castigare a unor credite. Greutatea corecta a obiectului sau a altor obiecte din metal pretios pe care veti dori sa le amanetati este extrem de importanta  pentru a putea obtine un pret cat mai aproape de realitate. Titlul (adica continutul de metal pretios sau, mai bine zis, numarul de carate pentru aur) corect al bijuteriei este un alt element important de care trebuie sa tineti seama in cazul amanetului.

Elemente importante sunt si cele legate de existenta unor pietre pretioase si totodata de calitatea acestora. Daca acea bijuterie prezinta sau nu defecte, este extrem de important pentru a le putea recunoaste in momentul in care aceasta este ridicata dupa ce a expirat contractul de amanet. In cazul monedelor, titlul este cel indicat in cataloagele numismatice.

Daca nu detineti aceste informatii destul de importante despre bijuteriile pe care vreti sa le amanetati, pentru a evita nemultumirile ulterioare, trebuie sa le verificati in prealabil la o alta casa de amanet bijuterii, care sa va informeze corect asupra valorii bijuteriilor.

Daca ati rezolvat problema cu evaluarea bijuterilor eventual acest lucru realizandu-se la mai multe case de amanet, puteti sa amanetati bijuteriile, dar  avand grija in acelasi timp sa va informati in legatura cu mai multe aspecte. In primul rand pretul care este oferit pe fiecare tip de metal pretios si totodata pentru fiecare titlu. In al doilea rand conditiile contractului de amanet.

Acesta se incheie in functie de comisionul perceput pe zi, durata minima si cea maxima a acestuia, posibilitatea platii inainte de termen si totodata a recalcularii comisionului in functie de perioada care a trecut din momentul incheierii contractului. In al treilea rand trebuie sa analizati foarte bine conditiile de prelungire a contractului de amanet si eventuala lui perioada de gratie, in care bijuteriile amanetate  nu pot fi vandute dupa expirarea scadentei.

Nu in ultimul rand trebuie sa va informati cu privire la recuperarea obiectelor amanetate. Orice scapare in aceasta privinta poate sa va aduca numeroase prejudicii.

Foarte important este sa tineti cont ca daca veti prezenta la casa de amanet o bijuterie valoroasa cumparata de curand, al carei pret ii este foarte bine cunoscuta, suma pe care aceasta o va oferi va fi mult sub pretul de achizitie platit. Veti putea sa obtineti un pret cat mai echitabil daca veti face evaluarea acelei bijuterii la mai multe case de amanet acceptand bineinteles cea mai avantajoasa oferta.

Avand in vedere ca astazi exista multe site-uri de amanet online nu veti pierde foarte mult timp cautand oferta cea mai buna.

 

 

Categorized in: