Clasa A de la Mercedes-Benz

Clasa A de la Mercedes-BenzMecedes-Benz este desemnata ” Echipa anului” in 2011 de catre un juriu international de specialitate .

Noua clasa A ( echipata cu anvelope 175 65 R14 )prezentata de constructorul german Mercedes-Benz sa remarca printr-un design sportiv spectaculos foarte diferit de cel al altor autoturisme din clasa compacta . Constructorul ofera clientilor posibilitatea personalizarii autoturismului prin oferirea a trei variante de design si echipare fiecare avand o tema diferita .

Configuratia atletica este accentuata de dimensiunile modificate , latimea mult mai extinsa si inaltimea semnificativ mai redusa .

Partea frontala ofera o atitudine puternica clasei A prin aspectul de sageata si grila nuantata a radiatorului . Design-ul sportiv este accentuat de latimea partii din spate si de farurile ce se alungesc spre flancurile autoturismului .

Cautati anvelope de calitate si ieftine, le gasiti doar la Anvelopeautoieftine.ro .

Liniile specifice din sectiunile laterale si aspectul foarte puternic al aripilor din spate creaza o senzatie de miscare chiar si cand autoturismul este stationat .

Profilul curbat si foarte modern al plafonului , linia mediana indreptata spre partea din spate si geamurile laterale elegante ofera autoturismului atitudinea unui mare campion .

Interiorul a fost special conceput pentru asigurarea unei ambiante deosebite . Constructorul acorda o mare  importanta detaliilor si materialelor utilizate pentru indeplinirea celor mai exigente asteptari ale clientilor . Utilizarea unor cusaturi decorative in diferite culori intr-o armonie perfecta cu decorul scaunelor , cotierelor , portierelor si volanului ofera Clasei A o nota exclusivista .

Habitaclul poate fi personalizat in concordanta cu preferintele in materie de stil ale clientilor : eleganta , sportivitate sau  exclusivism .

Volanul multifunctional prin cele 12 butoane si ecranul de 11,4 cm ofera acces foarte rapid la sistemele , functiile si setarile autoturismului . In partea stanga se afla butoanele pentru accesarea meniurilor iar in partea dreapta cele pentru telefon si sistemul audio .

Atat scaunul soferului cat si cel al pasagerului din dreapta au incorporate o functie de incalzire pe mai multe nivele . Dupa 5 minute de la activarea aceste functii , sistemul autoturismului seteaza  regimul “normal” de incalzire ce se dezactiveaza automat dupa 30 de minute .

Mercedes  implementeaza o serie de sisteme multimedia si de navigatie foarte performante : audio 5 USB , audio 20 CD
, becker map pilot , comand online , radio digital , sistem audio surround Hernan Kardon Logic , telefonie , interfata media , chid calatorie si restaurant si nu in ultimul rand bluetooth ( primele doua sunt dotari standard iar urmatoarele sunt optionale ).

Clasa A vine dotata cu o gama larga de sisteme de siguranta petru situatiile neprevazute la care sunt predispusi soferii ajutand-ui sa evite obstacolele in deplina siguranta . Printre aceste sisteme se numara : control proximitate distronic plus , o componenta a sistemului de iluminare – asistentul adaptiv pentru faza lunga , asistentul la parcare , asistentul de mentinere a atentiei , sistemele de franare ( adaptive brake ) si asistenta in cazul franarii ( bas ) , limitator de viteza ( parte a sistemului multimedia comand online ) , o functie de prevenire a coliziunii , asistent mentinere banda si vizualizare unghi mort ( ambele fiind parti componente ale pachetului monitorizare banda ) .

Expertii Mercedes-Benz au prezentat la mijlocul secolului XX cea mai mare realizare de pana atunci la capitolul siguranta prin implementarea unei celule de siguranta . Si pana in prezent acest domeniu este unul dintre cele mai intens studiate de compania germana cu scopul de a crea siguranta suprema , adica o calatorie fara accidente . Astfel au fost implementate o serie de masuri ce ajuta soferul sa mentina controlul in situatiile periculoase : control proximitate , lumini de frana adaptive intermitente , sistem electronic de stabilitate , asistenta pentru faruri , avertizare in cazul unei pierderi de presiune la nivelul pneurilor , functie de control derapare in cazul acelerarii , airbag-uri frontale , laterale  , de tip cortina si pentru genunchi atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din dreapta , airbag-uri laterale pentru pasagerii din spate , un sistem ce recunoaste in mod automat prezenta scaunului pentru copil si o functie  de prindere si fixare a acestuia .

Vine echipata atat cu motorizare diesel cat si cu motizare pe benzina ( in trei variante : normala , super si super plus ) .

Clasa A  utilizeaza un conceptul ecologic  Blue Efficiecy cu ajutorul caruia este redus semnificativ consumul de carburanti si minimizat nivelul emisiilor de dioxid de carbon , Mercedes fiind unul dintre constructorii implicati foarte mult in activitatile de protejare a mediului inconjurator .