Ce alegi, Linux sau Windows?

Ce alegi, Linux sau Windows?Despre aceasta dezbatere s-au scris foarte multe articole si cu siguranta se vor mai scrie macar inca pe atatea articole cate sau scris pana in prezent. Ce alegem dupa ce am reusit sa trecem cu brio de etapa de inregistrare domenii? Pai dupa ce am inregistrat domeniul avem de ales intre gazduirea web oferita de serverele Linux si gazduirea web oferita de catre serverele Windows. Asa cum este normal sa se intample in fiecare dezbatere, exista pareri pro si contra care sustin cu argumente sau nu ideea uneia sau altei alegere. Eu o sa incerc in cele ce urmeaza sa va prezint atat avantajele cat si dezavantajele pe care le ofera atat gazduirea pe servere Linux cat si cea oferita de serverele Windows. Insa, va atrag atentia ca informatiile pe care vi le voi prezenta sunt scrise de catre o persoana neavizata in acest domeniu, motiv pentru care pentru asitenta specializata in acest domeniu va recomand sa apelati la serviciile oferite de catre www.clausweb.ro. Dupa parerea mea, este una din cele mai bune firme de profil. Incearca, nu ai nimic de pierdut. Pana cand te vei hotari sa apelezi la serviciile oferite de catre www.clausweb.ro haide sa vedem care sunt avantajele, precum si dezavantajele gazduirii web pe servere Linux sau Windows.

Avand in vedere ca Windows este creat de catre cei de la Microsoft, face ca acest sistem de operare sa porneasca din start cu un dezavantaj enorm in fata celor de la Linux, si anume faptul ca este scump. Insa serverele Windows nu folosesc acest sistem de operare dezvoltat de catre cei de la Microsoft, ci unul special creat pentru servere. Si pornind de la premisa ca sistemul de operare Windows care este folosit de majoritatea dintre noi este destul de scump, nu ar trebui sa ne mire faptul ca sistemul folosit pentru servere porneste de la 1029$, si poate ajunge pana la 4000$, ceea ce face ca acest lucru sa fie un mare dezavantaj petru Windows.

Avand in vedere ca suntem la capitolul costuri, un alt dezavantaj pe care il reprezinta gazduirea pe servere Windows, este legata de necesitatea achizitionarii diverselor softuri necesare unei bune functionari a server-ului, softuri care sunt destul de scumpe.

Cam acestea sunt cele mai mari dezavantaje, pentru mai multe informatii te rog sa accesezi www.clausweb.ro. Acum sa vedem si avantajele pe care le ofera gazduirea pe servere Windows.

Fapul ca aceste servere suporta integrarea bazelor de date de tip MSSQL, precum siĀ  programul ASP reprezinta un avantaj mare pe care serverele Windows il au fata de cei de la Linux.

In ceea ce priveste dezavantajele oferite de server-ele Linux, acestea nu sunt prea multe, sau cel putin eu nu am putut sa le identific, motiv pentru care iarasi va recomand sa apelati la serviciile oferite de catre cei de la www.clausweb.ro . Totusi, pentru a nu se considera ca nu sunt obiectiv in aceasta comparatie, sa vorbim putin si despre singurul dezavantaj pe care eu l-am putut repera si anume, faptul ca intre Linux si ASP nu exista o compatibilitate prea buna. Aceasta problema genereaza cateodata o lipsa a update-urilor, ceea ce nu este prea placut.

Avand in vedere ca am prezentat doar un singur dezavantaj, la fel voi face si in ceea ce priveste avantajele pe care le ofera servere-le Linux. Acest avantaj este constituit de stabilitatea pe care o prezinta acest sistem de operare. Aceasta stabilitate este garantata de tehnologia load balancing.

Acestea a fost o scurta analiza a optiunilor pe car e le ai dupa ce bifezi cu succes etapa de inregistrare domenii. Pentru mai multe informatii oferite de catre o echipa de specialisti acceseaza Clausweb.ro