Care sunt avantajele procesoarelor i7?Procesorul Intel Core i7 este unul dintre primele procesoare de baza i-series construite pe baza noii tehnologii Intel de arhitectura de micro-procesare numita Nehalem. Intel cu arhitectura microchip Nehalem are caracteristici cheie care depasesc tehnologiile procesoarelor anterioare. Daca aveti ocazia va recomandam sa cumparati calculatoare refurbished i7.

In arhitectura Nehalem, controlerele de memorie si Bridge North sunt puse direct in procesor. Din tehnologia procesorului Nehalem, i7 este primul CPU introdus in 2008.

Care sunt principalele caracteristici ale acestui procesor? In ce scop a fost proiectat? In general, cum alegem procesorul potrivit care se potriveste nevoilor noastre? Vom discuta mai multe despre procesorul de baza i7 in urmatorul articol.

Intel Core i7 procesor caracteristici si tehnologii

Pana de curand, procesoarele de baza ale familiei i7 au fost cele mai bune, in special pentru jocurile 3D extreme, sarcinile grafice intensive, productia multimedia la nivel de computer standard. Acum, acest procesor devine CPU de generatie anterioara, din cauza faptului ca Intel a introdus procesoare noi si imbunatatite numite familia de procesoare Intel® Core ™ de generatia a doua. Dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa cumparam procesorul Core i7. Inca mai are functiile pentru care a fost proiectat.

Procesorul Core i7 are mai multe versiuni atat in grupul de varf, cat si in grupul de buget. In functie de tipul de activitate si bugetul alocat, puteti alege procesorul potrivit.

Core i7 specificatii generale:

– Toate au suport de executie pe 64 de biti

– Integreaza 4 nuclee (ultimul procesor Core i7 include 6 nuclee)

– Viteza variaza de la 2.66GHz la 3.33GHz

– Viteza busului frontal include 2GHz, 4.8GHz sau 6.4GHz

– Suporta memoria principala DDR3

– Suport tehnologie Hyper-Threading

– 1 MB L2 si 8 MB L3 cache

– Tehnologie Intel SpeedStep imbunatatita

– Tehnologia de virtualizare este specifica

– Instructiuni SIMD de streaming (MMX)

– Capacitati mari

– Sprijina tehnologia Intel Turbo Boost

Seria de procesoare Core i7 vizeaza industria jocurilor si aplicatiile care necesita performanta eficienta.

In general, procesorul Core i7 este recomandat pentru:

– Multitasking, pentru a rula mai multe programe in acelasi timp

– Aplicatii cu mai multe interfete

– Jocuri 3D solicitante

– Crearea de filme profesionale si editarea sarcinilor grafice

– Mai mult decat suficient pentru sarcinile de baza, cum ar fi procesarea de text, navigarea pe Internet si e-mail

Sugestii pentru a alege procesorul potrivit

Deoarece exista mai multe tipuri de procesoare introduse atat de la Intel, cat si de la AMD, este atat de confuz sa selectati procesorul potrivit care serveste nevoilor dvs. Pentru a usura selectia, iata cateva dintre sfaturile de care trebuie sa  tineti cont.

– Decideti tipul muncii pe care o veti efectua – pentru ca toate procesoarele sunt diferite atat in ceea ce priveste tehnologia, cat si performanta. Daca va aflati in aplicatii de jocuri si cu cereri de resurse, alegerea procesorului va fi pe un grup CPU de varf. Atat Intel, cat si AMD au procesoare economice care urmaresc sa serveasca oameni care nu isi pot permite sa opteze pentru procesoare de varf.

– Decideti intervalul de buget – determinarea intervalului dvs. de buget va impiedica sa faceti investitii in mod inutil. In seria Core i7 exista cel putin trei versiuni, care difera usor in ceea ce priveste tehnologia pe care o includ si pretul.

 

 

Categorized in: