varf de sezon pe litoralAm ajuns la varful de sezon pe litoralul romanesc! Hotelierii au camerele pline, proprietarii teraselor au mesele pline de turisti flamanzi, patronii localurilor de noapte abia le fac fata tinerilor dornici de viata de noapte.

Preturile au crescut, dar se pare ca acest lucru nu este deranjant, atata timp, cat pe cazare Neptun sunt peste 200.000 de turisti de  pretutindeni, din tara si din strainatate.

Ba chiar, in plina criza cum ne tot anunta guvernantii nostrii „iubiti”, sezonul este chiar mai bun decat cel din anul 2008, inainte de nimicitoarea criza care s-a abatut asupra tarilor din America si Europa.

Se pare ca romanii sunt multumiti de conditiile de cazare Vama Veche, atata timp, cat ei umplu hotelurile si plajele de la noi.

Apa marii este buna de imbaiat, inca nu au aparut alegele verzi sau maronii atat de suparatoare si urat mirositoare. Si, chiar si cu ele, oamenii ar fi platit ca sa vada marea in splendoarea ei.

Nisipul este fin, iar administratorii plajelor zgarma nisipul pentru ca in zorii zilei urmatoare, turistii sa poata simti sub talpile lor ceva fin si nu niste bolovani.

Chiar daca nu sunt la standarde europene, plajele sunt destul de curate, fiind dotate cu tomberoane pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile cat si pentru deseurile menajere.