Sfaturi esentiale pentru alegerea unui pachet de gazduire webCei care intentioneaza sa isi creeze un site de prezentare pentru afacerea pe care o detin, sau cei care isi doresc propriul lor blog, pe care sa posteze fel si fel de articole, trebuie sa isi aleaga un nume de domeniu pe care trebuie sa il si inregistreze, trebuie sa isi aleaga extensia pentru domeniu, dupa care trebuie sa isi indrepte atentia spre o agentie de web hosting pentru a-si alege un pachet de gazduire web.

Dat fiind faptul ca exista pe piata mai multe asemenea agentii, cei interesati pot cauta cat mai multe informatii despre fiecare agentie in parte, pentru a face intr-un final alegerea corecta.

In continuare vom vedea si care sunt detaliile importante de care trebuie sa tina cont toti cei care au nevoie de un pachet de web hosting, pentru a alege cea mai buna varianta.

In primul rand, conteaza foarte mult ca toti cei interesati sa stie spre ce pachet de hosting trebuie sa isi indrepte atentia. De exemplu, pentru un site de prezentare, sau chiar si pentru un blog personal, un pachet shared hosting (gazduire partajata) poate reprezenta cea mai buna solutie. Aici discutam despre gazduirea site-ului pe un server, alaturi de alte zeci sau sute de site-uri.

In momentul in care traficul de pe site sau de pe blog va creste, se va putea face trecerea de la shared hosting la un server VPS sau la un magazin online. Un click aici le poate fi de mare ajutor tuturor celor care au nevoie fie de un pachet shared hosting, fie de un server VPS, fie de un pachet de gazduire dedicata.

Un alt aspect pe care trebuie sa il aiba in vedere cei care intentioneaza sa achizitioneze un pachet de gazduire web este reprezentat de experienta agentiei care furnizeaza astfel de servicii. Pe piata exista o multime de agentii care gazduiesc site-uri, asa ca proprietarii de site-uri trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a opta pentru serviciile unei anumite agentii.

Pretul pachetului de web hosting este deasemenea foarte important. Multi sunt cei care opteaza pentru cea mai ieftina gazduire web, iar aici discutam despre shared hosting. Ei bine, cu cat pretul pentru gazduirea site-ului este mai mic, cu atat sunt mai mari sansele ca serverul sa gazduiasca mai multe site-uri. Acesta poate fi un mare dezavantaj, pentru ca daca un site consuma mai multe resurse decat cele alocate lui, toate celelalte site-uri vor fi afectate.

Serviciile oferite de catre agentia de web hosting au deasemenea o importanta foarte mare, iar aici cu siguranta unul dintre serviciile care conteaza cel mai mult este cel de suport tehnic. Este foarte important ca toti cei care cauta web hosting sa opteze pentru firmele care ofera 24 de ore din 24, 7 zile din 7 suport tehnic.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea unui pachet de gazduire web. Cei care vor tine cont de aceste detalii, cu siguranta vor face alegerea corecta.

Categorized in: