O ceasca buna de cafea dimineata poate schimba si stabili starea de spirit pentru intreaga zi.

Invata sa iti pregatesti singur cafeaua, acasa, si devino chiar un guru al cafelei urmand cativa pasi simpli pentru a obtine cea mai buna ceasca de cafea. Prietenii tai vor fi incantati sa savureze cafeaua preparata de tine!

Cumpara boabe de cafea proaspete

Nu este niciun dubiu ca cea mai buna cafea se obtine din cafeaua prajita cat mai proaspat. Cumpararea ei in cantitati mici, sau prajirea ei acasa, este singura modalitate de a avea cea mai proaspata cafea.

Cumpara boabe de cafea in vid, de exemplu Lavazza Super Gusto UTZ cafea boabe 1 kg, si evita sa iei boabe vrac din supermarket.

Pastreaza proaspete boabele de cafea

Depoziteaza intotdeauna boabele de cafea intr-un recipient etans. Cele mai recomandate sunt borcanele din sticla cu capac, sau vasele din ceramica cu capac si garnituri etanse.

Cafeaua nu se tine niciodata la frigider – ea poate prelua usor umiditatea si mirosurile alimentelor. Ea se poate pastra la temperatura camerei timp de 5 – 7 zile.

Alege o cafea de calitate

Cafeaua de calitate despre care se stie clar tara, regiunea si chiar mosia de origine, ofera adevarate experiente iubitorilor de cafea si a depasit de mult zona snobismului. Iubitorii de cafea stiu despre ce este vorba!

Rasneste-ti singur cafeaua

Cafeaua incepe sa iti piarda din calitati aproape imediat dupa rasnire, iar cele mai bune cafele sunt obtinute din cafea macinata chiar inainte de preparare.

Foloseste apa buna

Nimic nu poate strica o ceasca de cafea mai mult decat apa de la robinet cu clor sau alte arome. Iubitorii seriosi de cafea folosesc pentru prepararea cafelei apa de izvor imbuteliata sau filtre de carbune activat / carbon pe robinete.

Nota – apa distilata va face o cafea cu un gust teribil. Mineralele din apa sunt esentiale pentru a obtine o cafea aromata.

Evita filtrele ieftine

Filtrele de cafea la preturi reduse ofera o cafea inferioara. Cauta filtrele de hartie alba sau fara dioxina. De semenea, poti investi intr-un filtru placat cu aur de lunga durata – ese renumit pentru a oferi o aroma maxima.

Nu pune prea multa cafea

Masura standard pentru prepararea cafelei cu o tarie corespunzatoare este de 2 linguri la o cana de 170 ml. Trucurile de genul mai putina cafea si apa mai calda pentru a obtine o cantitate mai mare de cafea, tind sa creasca amareala bauturii.

Atentie la caldura

Daca apa este prea calda va extrage compusii mai amari in cafea, in loc sa ii extraga pe cei placuti. Temperatura corespunzatoare pentru prepararea cafelei este de 93 grade Celsius, sau aproximativ 45 de secunde de la fierberea completa.

Reincalzirea, fierberea su mentinerea prelungita pe o platforma de incalzire vor denatura gustul cafelei, sporindu-i amareala.

Mentine echipamentul curat

Curata periodic containerele de depozitare si rasnita pentru a elimina acumularile uleioase. Lunar foloseste o solutie concentrata de otet sau speciala pentru a curata echipamentele de cafea. Clateste totul foarte bine inainte de refolosire.

Categorized in: