Este cat se poate de evident faptul ca fiecare proprietar de hotel isi doreste sa aiba in fiecare zi hotelul plin cu clienti, insa pentru ca acest lucru sa fie posibil, proprietarii hotelurilor trebuie sa fie atenti la anumite aspecte, despre care vom discuta in continuare.

Curatenie exemplara

Fara doar si poate, unul dintre motivele pentru care clientii aleg sa se cazeze sau sa nu se cazeze la un hotel este legat de curatenia din interiorul hotelului. Acesta este si motivul pentru care proprietarii hotelurior trebuie sa se asigure de faptul ca personalul care se ocupa de curatenie, isi face treaba intr-un mod exemplar.

Instalatii sanitare

Problemele legate de alimentarea cu apă și problemele de drenaj pot provoca o mulțime de daune, care nu sunt doar costisitoare in ceea ce priveste repararea, ci și inofensive și perturbatoare ale funcționării hotelului.

Cei care se ocupa de intreținerea hotelului trebuie să inspecteze periodic liniile de instalare pentru a depista orice semn de rugină, scurgere, țevi crăpate, defecțiuni la apă, presiune a apei scazute, precum și daune de apă pe podea și pe tavane. Planul de întreținere a instalațiilor sanitare poate include deasemenea măsuri preventive pentru mucegai.

Consumabile și echipamente

Hotelurile se bazează pe o gamă largă de materiale și echipamente care asigură o funcționare fără probleme. De la accesorii hoteliere si consumabilele hoteliere, managementul hotelier trebuie sa se asigure ca toate acestea sunt disponibile iar clientii pot beneficia de ele.

Iluminat

Un bec care lipsește sau pâlpâie nu oferă o impresie de eficacitate, în timp ce personalul de întreținere trebuie să fie retras de la sarcinile zilnice pentru a-l înlocui. În plus, proprietarii hotelurilor pot spori confortul oaspeților, menținând diminuarea luminii în primele ore ale zilei atunci cand oaspetii cel mai probabil dorm.

Probleme electrice

O întrerupere a curentului electric poate produce pagube si doar pentru o singură gospodărie, să nu mai vorbim de un hotel plin de oaspeți. În afară de nevoia de a se ocupa de oaspeții nemulțumiți, proprietarii hotelurilor vor mai pierde si bani pentru a le găsi noi locuri de cazare clientilor.

Verificand periodic panourile electrice, prizele și întreruptoarele, se pot preveni în prealabil probleme mari electrice. Fiecare hotel ar trebui să aibă o sursă de alimentare de rezervă în cazul în care întreruperea alimentării cu energie afectează întregul cartier.

Siguranța oaspeților

Asigurați-vă că sistemele de aerisire funcționează corect și că toți detectorii de fum și monoxid de carbon au baterii funcționale.

De asemenea, personalul de întreținere trebuie să inspecteze în mod regulat încuietorile de la intrarea principală, dormitoarele, sălile de conferințe, dulapurile de depozitare și alte zone vitale pentru funcționarea hotelului. Verificarea alarmelor și a stingătoarelor de incendiu se încadrează și în creșterea nivelurilor de siguranță.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le aiba in vedere proprietarii de hoteluri, in cazul in care isi doresc ca afacerea lor sa fie una de succes, iar hotelurile lor sa fie tot timpul pline cu clienti. In cazul in care aceste conditii nu se indeplinesc, sunt sanse mari ca hotelurile pline sa ramana doar un vis pentru proprietari.

Categorized in: