Indiferent dacă priviţi răsăritul soarelui peste formatiunile stancoase ale Capadociei sau zebrele și antilopele gnu care migrează prin câmpiile Serengeti din Tanzania, a face acest lucru în timp ce călătoriți în coșul unui balon cu aer cald duce experiența la un nivel cu totul nou.

Iată câteva dintre cele mai spectaculoase plimbări cu balonul cu aer cald din lume.

Capadocia, Turcia

Cu siguranță, una dintre cele mai faimoase plimbări cu balonul cu aer cald din lume este peste formațiunile de stâncă din Capadocia, Turcia. Chiar în afara orașului Goreme, în partea de sud a Turciei, aşa numitele “fairy chimneys” sunt formațiuni stâncoase care par din altă lume şi care arată uimitor când sunt privite din coșul unui balon cu aer cald, la răsăritul soarelui. Rețineți că priveliștile sunt, de asemenea, destul de spactaculoase şi de la sol, urmărind baloanele urcând deasupra peisajului capricios.

Serengeti, Tanzania

Cunoașteți genericul de la începutul filmului The Lion King, care oferă o vedere de sus peste savană și puteţi vedea toate animalele în mișcare? Puteți avea acea imagine în viața reală dacă rezervați o plimbare cu balonul cu aer cald peste Parcul Național Serengeti din Tanzania.

De sus, veți avea o vedere neobstrucționată a leilor, elefanților, hipopotamilor și girafelor care își desfășoară viața. Și fiind atât de departe, nici măcar nu vă vor observa, așa că veţi vedea minunatele animale sălbatice ale Africii în toată frumusețea lor netulburată. Aceasta este cu adevărat o experiență de bifat o dată în viață.

Sossusvlei, Namibia

Nisipurile roșii și portocalii mișcătoare ale deșertului Namib sunt uimitoare când sunt văzute de la sol și cu adevărat din altă lume atunci când sunt văzute de sus. Plimbarea peste desenele în continuă schimbare ale dunelor sub un cer albastru african fără nori este o aventură liniștitoare de neratat, pe care nu o veţi uita niciodată. Veţi trece peste cea mai înaltă și mai veche dună de pe planetă.

Albuquerque, New Mexico

Timp de nouă zile în octombrie, Albuquerque devine epicentrul lumii balonului cu aer cald atunci când găzduiește Albuquerque International Balloon Fiesta. Evenimentul anual este cea mai mare cursă și festival de baloane cu aer cald de pe planetă și include ascensiuni în masă, cu sute de baloane ridicându-se simultan, precum și competiții de viteză.

Dar chiar dacă nu vizitați cel mai mare oraș din New Mexico în timpul acestei festivități, puteți experimenta plimbări cu balonul cu aer cald peste peisajul munților care întâlnesc deșertul, pe tot parcursul anului.

Luxor, Egipt

A vedea Valea Regilor din coșul unui balon cu aer cald, în timp ce soarele răsare și transformă în auriu deșertul și verdele luxuriant al peisajului fluviului Nil, este o priveliște pe care nu o veţi uita niciodată. În plus, aveţi șansa de a vedea mormintele și templele antice de sus. Plecările au loc dimineața devreme, iar direcția și lungimea fiecărui zbor sunt determinate de vremea și vânturile din acea zi.

Dacă v-am trezit apetitul pentru zborul cu balonul, nu vă faceţi griji! Nu trebuie să mergeţi tocmai până în Africa sau America pentru asta. Puteţi oricând rezerva un zbor cu balonul Brasov, o experienţă poate nu la fel de uimitoare ca cele descrise mai sus, dar cu siguranţă deosebit de plăcută şi relaxantă.

Categorized in: