De ce merita sa alegi o carcasa din policarbonat?Probabil ca iti poti imagina in ce situatie nefericita te-ai afla daca dupa ce iti cumperi un telefon nou, de cateva sute de dolari si il iei acasa pentru a-i incerca toate noile aplicatii si caracteristici, il scapi din mana si ecranul sau carcasa i se sparg.

Nimeni nu isi doreste asa ceva, dar in orice caz riscul ca sa se intample este unul de luat in seama. Smartphone-urile sunt testate si rezistente, dar asta nu inseamna ca ele au o rezistenta nelimitata la lovituri (mai ales touchscreenul).

Asadar, multi proprietari de smartphone-uri folosesc accesorii speciale pentru protectie, asa cum sunt carcasele din policarbonat.  Acestea sunt printre cele mai bune, dar asta nu inseamna ca sunt complet lipsite si de dezavantaje. Iar pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza, iata care sunt plusurile si minusurile lor.

Avantaje

Policarbonatul este un plastic foarte rezistent. El este utilizat pentru a se construi jucarii, containere sau lentile pentru ochelari, insa adevarata durabilitate este demonstrata de geamurile antiglont care sunt construite cu ajutorul sau.

Asadar, daca scapi telefonul, chiar si pe o suprafata foarte dura (ciment), aceste carcase sunt special confectionate pentru a rezista la impact si pentru a dispersa socurile rezultate. Cele mai bune carcase au chiar un strat interior de silicon, care adauga un nou nivel de protectie.

O parte dintre producatorii de carcase din policarbonat ofera chiar si straturi superioare de protectie impotriva zgarieturile, care au si indice UV, impiedicand degradarea culorilor si a materialului. Iar in ciuda rezistentei, acesta este un material foarte usor, care adauga doar cateva grame la telefon, greutate care abia se simte.

In plus, exista posibilitatea de a-ti decora telefonul asa cum iti doresti, pe piata existand modele diverse, in care culorile si formele se imbina foarte bine. Poti alege si nicelul de protectie in timp ce iti decorezi telefonul asa cum vrei.

Dezavantaje

Este clar insa ca nicio carcasa nu este una perfecta, lipsita de minusuri. Deja am spus ca unele modele de policarbonat sunt dotate cu un indice de protectie UV.

Acest lucru vine tocmai pentru ca astfel de carcase pot sa fie usor afectate de soare. Cu alte cuvinte, lumina puternica si expunerea prelungita poate sa stearga culorile mai rapid decat in cazul altor materiale. Si spre deosebire de silicon sau piele, policarbonatul se si zgarie mai repede.

Apoi, acest material poate sa pastreze mai usor amprentele, grasimile si alte urme de murdarie, ceea ce il face sa para mai putin elegant dupa o anumita perioada de utilizare. In final, daca se achizitioneaza o carcasa de policarbonat simpla, fara un strat superior, aceasta poate sa fie mai alunecoasa. Totusi, daca esti atent, nu ar trebui sa apara probleme, iar posibilitatea de a atenua socurile este mereu una importanta.

Categorized in: