Cum alegi un monitor bun pentru calculatorul tau?In momentul in care vrei sa iti cumperi un PC, cu siguranta trebuie sa tii cont de toate componentele, iar aici discutam despre procesor, despre placa video, despre placa de sunet, despre hard disk, despre monitor, dar si despre periferice.

Pentru ca echipamentul sa fie unul cat se poate de performant, si ideal pentru tine si pentru nevoile tale, trebuie sa stii exact ce componente iti doresti, pentru ca ai posibilitatea fie sa iti cumperi un calculator gata facut, fie ai posibilitatea sa iti creezi un calculator dupa bunul plac.

Daca in ceea ce priveste componentele interne ale unui pc, poate alegi sa iti cumperi echipamentul gata construit, atunci cand vine vorba despre monitoare, ai posibilitatea sa iti alegi chiar si monitoare second hand 22 inch.

Sunt utilizatori care atunci cand isi aleg echipamentul, isi doresc ca toate componentele sa fie noi, iar acest lucru este evident mai ales daca stam sa discutam despre acei utilizatori care isi doresc un echipament pentru gamming.

Acestia cu siguranta vor tine cont de diferite caracteristici ale monitorului, precum screen size, screen type, contrastul ratio, update frequency, color depth, pover usage si asa mai departe.

In schimb, utilizatorii care nu au de gand sa isi cumpere un echipament pe care sa il foloseasca pentru gamming, cu siguranta nu vor fi foarte pretentiosi atunci cand isi vor alege monitorul.

Pentru acestia nu conteaza atat de mult caracteristicile tehnice ale acestuia, ci mai degraba conteaza foarte mult diagonal acestuia, pentru ca isi doresc totusi un monitor care sa fie cat mai mare, si care sa fie ideal pentru vizionarea filmelor online.

Trebuie insa mentionat si faptul ca sunt o multime de persoane care lucreaza de acasa, indiferent de domeniul de activitate. Sunt persoane care au nevoie de un calculator pentru a scrie articole, sunt alte persoane care au nevoie de un calculator pentru trimiterea mailurilor, sau sunt persoane care au nevoie de un calculator pe care sa il foloseasca pentru a lucra in contabilitate.

Ei bine, aceste persoane in mod evident vor avea nevoie de un calculator care sa fie performant, atat in ceea ce priveste toate componentele interne ale echipamentului, dar lor le este necesar si un monitor foarte bun.

Tinand cont de faptul ca persoanele care lucreaza de acasa si folosesc calculatorul foarte mult, vor trebui sa isi aleaga un monitor care sa aiba specificatii tehnice foarte bune, si ar fi bine sa isi aleaga un monitor cat mai nou, pentru ca mai nou inseamna mai performant, iar mai performant inseamna ca nu le va afecta vederea foarte mult.

Asadar, dupa cum se poate observa, este foarte important ca utilizatorii care au de gand sa isi cumpere un calculator, sa stie mai intai de toate daca isi doresc un echipament nou , unul second hand sau unul refurbished.

Mai apoi, conteaza foarte mult sa stie ce componente isi doresc, daca au de gand sa isi construiasca echipamentul, iar privind monitorul, acesta trebuie sa aiba o diagonala cat mai mare, si specificatii tehnice pe masura.

 

Categorized in: