Cauciucurile de iarna MICHELIN, in topul pietei auto japoneze

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPiata automobilistica rasfata pasionatii motoarelor cu multi cai putere, cu lansarea unor modele care mai de care mai spectaculoase, pe intregul mapamond. Un trend paralel il are si piata anvelopelor, care adaptandu-se calendarului astronomic, pune la dispozitia clientilor, cauciucuri de iarna si de vara, all seasons, adaptate tuturor conditiilor climatice.

In urma unui studiu anual publicat de catre J. D. Power Asia Pacific, cu privire la nivelul de multumire al automobilistilor asiatici referitor la cauciucurile de iarna preferate, Michelin iese castigator. Concurand cu alte brand-uri recunoscute pentru performantele lor pe piata pneurilor (Bridgestone, Yokohama, Pirelli, etc.), Michelin le depaseste in clasament, an dupa an. Compania producatoare Michelin, este de altfel lider mondial, ocupand a cincea parte din piata specializata in producerea si comercializarea anvelopelor.

De-a lungul a 10 ani de statistici, J. D. Power Asia Pacific a urmarit gradul de satisfactie al consumatorilor, analizand cativa dintre cei mai importanti factori:
performanta in conditii de zapada 25 %,
performanta pe gheata 25 %,
rezistenta si siguranta 15 %,
zgomot 13 %,
aspect 12 %,
tractiune 10 %.

Potrivit sondajului J. D. Power Asia Pacific, doar in 38 % din timp, cauciucurile de iarna sunt utilizate pentru traficul in conditii de drum inzapezit. Contrar asteptarilor, in majoritatea timpului, acestea sunt utilizate in conditii normale. Comparand multumirea clientilor care le folosesc in conditii de suprafete inghetate si inzapezite, cu cei care le folosesc in situatii de drum uscat, aceasta este net superioara fata de multumirea consumatorilor din a doua categorie.

In concluzie, specialistii constata ca practica de a folosi cauciucuri de iarna si in conditii climatice ponderate, stimuleaza producatorul sa se detaseze de concurenta, prin imbunatatirea performantelor si in conditii atmosferice normale.Un alt aspect evidentiat de analiza statistica a consumatorilor, este tendinta acestora de a-si achizitiona atat cauciucuri de iarna, cat si de vara, pe care sa fie inscriptionata aceeasi marca producatoare.

Fidelizarea clientilor se extinde si la nivel de firme care doar comercializeaza anvelope, clientii fiind tentati sa apeleze la acelasi vanzator, furnizor, comerciant. Desigur, tinand cont de recomandarile vanzatorilor in cunostinta de cauza, consumatorii nici macar nu se obosesc sa compare marca aleasa sau produsul, cu altele similare. Asadar, din prisma producatorilor, este esentiala dezvoltarea unor raporturi optime cu firma care intermediaza vanzarea anvelopelor catre consumatorul final.

Obiectivele producatorilor sunt cat se poate de clare: castigarea increderii comerciantilor in produsele pe care le ofera si in mod indirect, a clientilor in cautare de bunuri adecvate cerintelor pe care le au. Desigur ca acest principiu nu priveste doar grupul lider in producerea cauciucurilor de iarna, se refera la orice producator, din orice ramura a economiei.

Magazinul online Anvelomag.ro recunoaste calitatea inainte de orice, selectandu-si marca anvelopelor comercializate, din lista celor mai mari producatori de pe piata de referinta: Michelin, Bridgestone, Continental, Dunlop, Pirelli, etc. Specializat in comercializarea anvelopelor pentru toate conditiile climatologice, magazinul va propune la preturi competitive, cauciucuri de iarna sau de vara, 4 x 4, Cargo sau pentru camioane, sub atenta indrumare a agentilor de vanzare.

Politica afacerii desfasurate este multumirea clientului inainte de orice, fapt dovedit de seriozitatea de a-si livra comenzile, de preturile si de calitatea pneurilor existente pe stoc si nu in ultimul rand, de costurile de transport, practic inexistente.


Articole asemanatoare :
1.Yokohama îşi încearcă norocul la Pikes Peak cu maşina electrică HER-02
2.Tuning demential pentru Dacia Duster! Nemtii au transformat-o intr-o bestie off-road!
3.Cel mai mare „cimitir” de cauciucuri din lume, vizibil din spaţiu
4.Al doilea mare producător de cauciucuri al lumii, lovit de criză!