Siguranta - un aspect important al CMS-urilorFolosind WordPress ca exemplu, din moment ce comunitatea este atat de masiva, noi optiuni se extind tot timpul. Exista companii dedicate exclusiv construirii de noi sabloane si pluginuri WordPress, ceea ce inseamna ca noi optiuni si oportunitati devin in mod constant disponibile.

Open-Source de multe ori se combina mai bine cu alte sisteme

Acesta este un alt argument pentru abordarea unui CMS open source. Multe dintre comunitatile din jurul platformelor open-source cum ar fi WordPress sunt prea prea masive pentru a fi ignorate.

Multi dezvoltatori de software creeaza modalitati prin care puteti integra site-ul dvs. cu sistemul lor. De exemplu, puteti utiliza o aplicatie terta parte pentru a va administra donatorii sau voluntarii. Sistemele masive cu surse deschise cum ar fi WordPress comanda adesea unele dintre primele integratii disponibile.

Asta nu inseamna ca astfel de sisteme vor lucra in mod obligatoriu cu un CMS cu sursa deschisa. De asemenea, nu inseamna ca daca utilizati un CMS proprietate nu exista nici o modalitate de a functiona. Dar integrarea tinde sa fie mai probabila cu platformele majore cu surse deschise. Pur si simplu face mai mult sens  pentru un dezvoltatorul de software sa se integreze bine cu WordPress decat pentru  sa se concentreze pe integrarea cu un sistem de proprietate mai mic. Daca totusi nu stii ce sa alegi iti recomandam firma de web design DoidWebDesign.com pentru a primi mai multe sfaturi utile.

De departe, cea mai mare ingrijorare pe care o auzim cu un CMS open-source are de-a face cu securitatea. Aceste preocupari legate de securitate au radacini in aceeasi cauza precum multe din avantajele prezentate mai sus. Daca cineva poate accesa codul pentru aceste CMS-uri cu sursa deschisa, inseamna ca dezvoltatorii devianti, cu intentii neplacute, pot identifica si exploata vulnerabilitatile din aceste sisteme.

E o preocupare legitima. Odata cu boom-ul in ceea ce priveste datele care exista online, siguranta devine rapid o preocupare de varf pentru toata lumea. Organizatiile non-profit nu fac exceptie si nici blogurile.

Dar, in mainile potrivite, este cu siguranta posibil ca un CMS open-source sa fie foarte sigur. Dezvoltatorul dvs. poate incepe prin a face lucruri de baza cum ar fi intotdeauna utilizarea parolelor securizate si asigurarea ca sistemul dvs. ramane actualizat. Exista actualizari sistematice ale CMS-urilor open source pentru a aborda problemele de securitate cunoscute. Prin mentinerea sistemului actualizat, va puteti asigura ca sunteti protejat. Exista, de asemenea, o varietate de pasi pe care dezvoltatorul dvs. ii poate face si pluginuri pe care le pot adauga pentru a spori securitatea site-ului dvs.

Indiferent de CMS pe care il alegeti pentru proiectul dvs., intrebati-i pe dezvoltator ce fac pentru a pastra site-ul si datele in siguranta. Ei ar trebui sa fie capabili sa-ti explice intr-un mod non-tehnic care te face sa te simti confortabil.

Cine foloseste WordPress?

Iata cateva organizatii si institutii care folosesc WordPress pentru a-si propune site-urile web:

  • BBC America
  • CURE International
  • Suedia
  • Universitatea de Stat din Georgia
  • Universitatea din Boston
  • TechCrunch
  • IZOD
  • Compania New York Times

Dupa cum puteti vedea, acestia sunt niste jucatori destul de mari. Si toti folosesc WordPress. Daca decideti sa utilizati WordPress, sunteti intr-o companie buna.

Categorized in: