Cum organizam o nunta – muzica de ceremonie si muzica de receptieEste binecunoscut faptul ca muzica este cea care face din nunta un eveniment la care toata lumea se simte bine. Starea de bine este data nu numai de muzica, ci si de artistii care performeaza. De aceea, pentru a avea o nunta la care toata lumea sa se distreze este recomandat sa angajam artisti profesionisti cunoscuti precum Mihai Dinescu, care sa faca o atmosfera de neuitat. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre Mihai Dinescu si formatia sa puteti accesa www.mihaidinescu.ro.

Ramanem in sfera nuntilor si vorbim in continuare despre cum putem alege muzica pentru o nunta, fie ca vorbim de muzica pentru ceremonie sau muzica de receptie.

Muzica si florile ocupa un loc extrem de important in stabilirea starii de spirit pentru o nunta. Ambele vorbesc despre tonul romantic al evenimentului si ajuta la exprimarea stilului celor doi miri. Cuplurile medii cheltuiesc aproximativ patru procente din bugetul total pe flori si aranjamente florale si aproximativ 5 % pe muzica. Cu toate acestea, daca atat mirele, cat si mireasa se gandesc la stabilirea florilor si muzicii ca prioritati atunci vom observa ca bugetul alocat acestora va creste simtitor.

Muzica de ceremonie

Daca ceremonia va avea loc intr-un spatiu religios, mirii trebuie sa se asigure daca exista sau nu restrictii in privinta muzicii. Muzica instrumentala incepe, de obicei, cu 30 de minute inainte de ceremonie, iar un solo este adesea efectuat imediat dupa ce mama miresei se asaza. Procesiunea incepe cu muzica instrumentala, uneori chiar cu un solo, si are o cadenta usoara, lenta pe care se poate merge. Dupa ce ultimul insotitor se asaza, muzica speciala anunta mireasa.

Muzica pentru anuntarea sosirii miresei poate varia, de la traditional la modern, de la instrumental la solo. Cele mai populare alegeri sunt „Corul Nuptial” al lui Wagner („Iata vine mireasa”) si „Marsul nuptial” al lui Mendelssohn. Mirii pot alege si o melodie sau doua cantate in timpul ceremoniei. In final, exista, de obicei, o muzica de incheiere a serviciului divin, care, in general, are un tempo mai rapid. Nu conteaza ce aleg cei doi miri in materie de muzica, important este sa fie alegeri care sa insemne ceva pentru amandoi sau cel putin muzica de care ambii sa se bucure.

Muzica de receptie

Spre deosebire de muzicienii de ceremonie, care trebuie sa scoata in evidenta solemnitatea momentului, atmosfera sincera, muzica de receptie este echivalenta cu divertismentul. Aceasta ar trebui sa incite lumea la dans, cantat, veselie. In cazul in care ceremonia si receptia sunt gazduite in aceeasi cladire, mirii ar putea sa angajeze aceiasi muzicieni pentru ambele evenimente. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, va fi nevoie de muzicieni separati pentru ceremonie si receptie.

Iata cateva modalitati de a extinde bugetul dedicat muzicii:

– Angajarea unui DJ in detrimentul unei formatii;
– Angajarea unei formatii mici. Aceasta este, de obicei, putin mai costisitoare decat un DJ, dar mult mai ieftina decat o formatie intreaga;
– Cautarea tinerelor talente in liceele facultatile locale.

Pentru mai multe detalii legate de Mihai Dinescu si trupa sa accesati MihaiDinescu.ro.

Categorized in: