Cat de profitabile poate fi firmele de constructii?

Cat de profitabile poate fi firmele de constructii?Probabil ca toti cei care vor citi acest articol isi vor spune in sinea lor ca in momentul de fata a dori sa investesti in firme de constructii este nebunie curata! Sau altfel spus, firma de constructii va da faliment inainte de a realiza acest lucru!  Acesta afirmatie poate fi sau nu adevarata, totul depinzand de mai multi factori.

Intr-adevar daca decidem sa investim sau nu intr-o firma de constructii, avand drept argument doar situatia economica actuala, atunci cu siguranta ca raspunsul vostru va fi la unison: ”Cea mai proasta decizie pe care o pot lua intreprinzatorii aflati la inceput de drum e sa investeasca in firme de constructii”.

Desi, eu nu sunt intreprinzator si nici nu am cunostinte prea vaste in ceea ce priveste domeniul de constructii, vorbind doar din punctul de vedere a-l unei persoane neimplicate in acest fenomen consider ca a investi in firme de constructii chiar si in acesta perioada economica atat de hulita nu inseamna obligatoriu si falimentul acelor firme de constructii. Probabil ca multi dintre cei care vor citi acest articol vor zice ca e doar o parere neavizata, venita din partea unui amator, sau nici macar amator. Perfect de acord cu voi! Cu toate acestea insa, dati-mi voie sa va prezint in cele ce urmeaza cateva argumente, consider eu, care demonstreaza ca investitiile in firme de constructii pot fi si profitabile!

Cred ca deja se stie ca domeniul constructiilor a inregistrat o adevarata explozie in intervalul 2006-2008. In aceasta perioada de boom imobiliar erau la moda constructiile si cine nu avea firma de constructii, isi facea in cel mai scurt timp posibil, pentru a reusi sa isi rotunjeasca considerabil veniturile, pentru ca nu-i asa cine nu avea nevoie de firme de constructii in acea perioada? Acest boom a-l constructiilor a fost facilitat si de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sau mai bine zis, aceasta integrare a fost un factor determinant a-l expansiunii firmelor de constructii. Insa odata cu aparitia crizei economice, aceste firme de constructii care au fost infintate doar de dragul unui castig financiar cat mai mare, fara a tine cont de vreun principiu financiar sau de management, au capitulat in fata crizei sistemului financiar.

Aceasta dorinta de a castiga cat mai mult, cu investitii cat mai mici a creat din firmele de constructii un adevarat haos. Angajari de personal cu pregatire indoielnica, lipsa utilajelor specifice acestui domeniu de activitate, precum si contractarea de constructii peste posibilitatea firmei de a le onora, sunt doar cateva din motivele care au stat la baza falimentului acesteor firme de constructii, pe langa criza economica care a fost resimtita de toti.

In contrast insa, au existat si firme de constructii care nu numai ca au reusit sa supravietuiasca crizei economice, dar s-au si dezvoltat, devenind intre timp un nume important in domeniul constructiilor. Una dintre acestea este DKR Construct, o firma care a luat nastere in 2008, si desi atunci cand a lovit criza economica era proaspat infintata, a reusit nu numai sa o invinga ci sa si prospere. Cum a resit acest lucru? Prin seriozitate, corectitudine, sinceritate, prin respectarea normelor europene de calitate. In aceasta firma s-a pus accentul pe profesionalism, firma bucurandu-se de un personal calificat la cel mai inalt nivel.

Daca esti la inceput de drum si doresti sa investesti intr-o firma de constructii, eu zic ca e o investitie care pe termen lung este profitabila, atat timp cat intre firma si clienti va exista un parteneriat corect, bazat pe incredere. Cei de la DKR Construct au reusit!

Daca esti curios sa vezi cum au reusit sa prospere in aceste vremuri de criza acceseaza www.dkrconstruct.ro.