http://www.ilsc.roStudiul unei limbi straine reprezinta un avantaj fara doar si poate, fie ca vorbim de copii, fie ca vorbim de adulti. Pentru a studia o astfel de limba, alta decat cea materna, exista cursuri in acest sens, tinute de oameni avizati, pentru toate categoriile de varsta.

Ofertele nu sunt putine, numai la o simpla cautare pe internet a cuvantului cheie cursuri germana vor fi afisate o multime de astfel de oferte.

Stapanirea uneia sau mai multor limbi straine prezinta avantaje pentru dezvoltarea personala dar si pentru o cariera de succes. In lumea in care traim astazi, o lume in continua dezvoltare in care foarte des se creaza noi relatii si parteneriate, persoanele care stapanesc bine una sau mai multe limbi straine sunt cautate si apreciate.

In afara de aceste doua beneficii majore, se intalnesc si altele. De exemplu, ca bun cunoscator al limbii germane, poti tine cursuri de germana, deci un beneficiu financiar. Altele, ar fi cele culturale. Cunoscand o noua limba iti vei putea extinde orizonturile prin cunoasterea unei noi culturi, a unei noi mentalitati si a unor noi  obiceiuri, de asemenea vocabularul propriu se va mari si nu in ultimul rand,  capacitatea de memorare se va imbunatati.

Am amintit de vocabular. Cunoasterea unei limbi straine, va conduce la o mai buna cunoastere a limbii proprii. Asta deoarece, in procesul de invatare, se face comparatie intre gramatica limbii materne si cea pe care urmeaza sa o inveti, dar si a vocabularului limbii vorbite cu cel al limbii deocamdata straine.

Pentru a invata o limba straina, exista metode clasice, cum ar fi de exemplu, urmarea unui curs de germana, de engleza, de franceza dar exista si alte metode pentru invatarea acestor limbi fara un profesor, cum ar fi carti sau site-uri special create.

Datorita faptului ca lucrurile sunt intelese si exprimate diferit in fiecare limba ( de exemplu, in engleza, albastru se traduce prin cuvantul blue, dar in italiana nuanţa mai deschisă este celeste iar cea mai închisă este definită drept blu.Un alt exemplu ar putea fi legat de cuvantul iubire, care in greaca se traduce prin cinci cuvinte, fiecare exrpimand un alt tip de iubire ).

Prin urmare, profesorul Vivian Cook a declarat ca “Uneori, poligloţii au capacitatea de a da naştere unor concepte noi care nu există în niciuna din limbile pe care le cunosc. Este ca şi cum ar combina pastele, specifice italienilor, cu o ceaşcă de ceai, emblema englezilor”.

Sa vorbim in continuare despre limba germana. Exista un interes ridicat pentru cunoasterea acestei limbi. Asta pentru ca limba germana este cea mai vorbita limba de pe continent ( Germania este cea mai mare tara – 83 de milioane de locuitori, plus ca germana se vorbeste si in Austira, Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein), Germania este cea mai dezvoltata tara din Europa, iar oportunitatea de a lucra in o astfel de tara este destul de tentanta, este de asemenea, a patra putere economica din lume si este pe primul loc mondial atunci cand vine vorba de export.

Acestea sunt in mare motivele pentru care un curs de germana este unul din cele mai cautate atunci cand vorbim de limbi straine.

Categorized in: