LG G2 – senzorul foto si calitatea imaginii
Camera de pe LG G2 este excelenta. Majoritatea review-erilor care testeaza produse imediat dupa lansare sunt in general pretentiosi, dar acestia nu au avut prea multe de spus (ma refer la lucruri negative) despre senzorul de pe LG G2. Daca vrei huse LG pentru toate modelele, intra pe MagazinGsm.ro.

Se pare ca producatorii, la momentul producerii acestui device mobil, au pus un accent foarte mare pe calitatea senzorului camerei foto.

Acest trend continua si in ziua de astazi numai ca senzorii sunt atat de performanti, incat cu greu se mai pot diferentia, cel mult prin soft, mai ales daca vorbim despre flagship-uri. LG G2 in schimb, la momentul lansarii, avea una dintre cele mai bune camere existente pe un smartphone si nu vrem sa folosim cuvinte mari.

Senzorul de 13 megapixeli pe care il puteti gasi pe G2, va fi mai mult decat suficient pentru orice situatie de fotografiere, tinand cont si de faptul ca totusi veti face fotografii cu ajutorul unui smartphone (fie el si performant) si nu cu un DSLR profesional.

Ceea ce nu inteleg majoritatea utilizatorilor, este ca un smartphone, fie si daca vorbim despre un smartphone din viitor (de peste 5 ani sa zicem) nu se va putea compara la calitatea fotografiei cu un DSLR dedicat, care poate costa sute, mii sau chiar zeci de mii de dolari.

Acest lucru se datoreaza faptului ca device-ul in sine, este unul dedicat complet fotografiei, avand lentile si obiective foarte scumpe, care nu se pot implementa pe un smartphone.

Cu toate astea, senzorii foto din ziua de astazi au ajuns la performante nebanuite acum cativa ani si ii putem folosi chiar si pentru fotografia semi-profesionala, daca nu avem pretentii prea mari. La vremea lui, exact acesta a fost cazul si pentru LG G2.

Smartphone-ul performeaza mai mult decat decent in conditii de iluminare slaba, dispune de stabilizare optica a imaginii (sau OIS) – ceea ce ajuta foarte mult la obtinerea unor fotografii nemiscate si la mai mult detaliu in acestea sau in clipurile video. Detaliile si culorile obtinute de senzor sunt excelente. In modul default, atunci cand pornesti camera foto de pe acest device, totul este setat pe Auto.

Focusul este pozitionat in mijlocul display-ului (avand la dispozitie cateva puncte de focus), dar poti executa si tap-to-focus pentru a putea focusa intr-o alta zona a ecranului. Exista de asemenea un numar de scene din care poti alege, ca de exemplu: Normal, HDR, Burst Shot sau Panorama. In plus, sectiunea de scene mai are o parte importanta care include anumite moduri separate: Portrait, Landscape, Sunset, Night si altele.

Optiunile camerei includ si alte setari. Poti seta in mod separat compensarea expunerii, modurile de focus, ISO-ul sau balansul de alb. Exista si optiunea de a folosi butoanele de volum pentru declansarea shutter-ului (a declansatorului camerei), dar nu recomandam folosirea acestora, deoarece sunt pozitionate destul de ciudat, in imediata apropiere a lentilei.

Din acest motiv, nu stim sigur de ce LG a ales sa puna la dispozitie si aceasta optiune, dar poate pur si simplu au facut-o pentru ca au putut. Fotografiile sunt foarte clare si luminoase.

Culorile sunt excelente, in special atunci cand fotografiezi afara, la lumina zilei, iar detaliile sunt incredibile. Modul HDR arata foarte natural, dar sacrifica putin din detalii. Per total, camera acestui device este cu un pas inaintea competitiei.

Categorized in: