Ghid de cumparare a dulapurilor de bucatarieFamilia ta se numara printre cele care vor trai cu pizza si semipreparate in timpul remodelarii bucatariei? Daca da, puteti accelera procesul, luand decizii in cunoștinta de cauza si sa va studiati resursele cu intelepciune ,facandu-va temele de casa mai devreme.

Incepeți cu dulapurile de bucatarie, care vor fi nu numai elementul dominant, dar probabil va dura mai mult sa le obtineti decat orice alta piesa. Pe masura ce incepeti sa va interesati de achizitionare veti descoperi o varietate aproape copleșitoare: laminate, din lemn masiv furnir, finisaje lacuite, si mult mai multe in sute de stiluri, configurații și dimensiuni.

Veti gasi dulapuri gata de asamblat, care va pot ocupa imediat bucataria fara sa coste prea mult dar si dulapuri de lux care costa mai mult decat unele case. Cum le alegi pe cele potrivite pentru bucataria ta? Raspunsul este sa stiti ceea ce cautati inainte de a pleca la cumparaturi,iar apoi atunci cand faceți cumparaturile, puneti o mulțime de intrebari si studiati si modele de podea.

In plus pe langa multe dimensiuni, stiluri si finisaje, nu este neobișnuit sa descoperiti ca o singura companie ofera mai mult decat o linie de produse, fiecare distinse prin diferite prețuri si calitate si pana la o duzina de tipuri diferite de uși. Stilurile de obicei variaza de la produse laminate contemporane la cele de lemn de esenta tare tradiționale, cum ar fi stejar și cireș. Cele mai multe companii ofera si mai multe finisaje pentru dulapurile din lemn natural si orice fel de alte elemente pentru mobila de bucatarie.

Atunci cand cumparam dulapuri de bucatarie, gasim doua tipuri principale: cu rama si fara rama (sau “stil european”). Desi unii producatori executa ambele tipuri, cei mai multi se rezuma la o singura categorie. In ciuda o tendintei spre dulapuri fara rama cei mai multi producatori ofera modele cu rama.

Dulapurile cu rama utilizeaza o structura tip cadru cadru si balamale. La acest tip, asa cum sugereaza și numele, placa de 1,2 sau 1,9 cm sau marginile din fata sunt mascate de un cadru realizat din lemn de esenta tare. Cadrul adauga rigiditate si ofera o baza solida pentru atasarea balamalelor. Usile sau piesele retractabile in mod normal se suprapun peste rama, dar ele pot fi si la același nivel sau peste. Balamale standard sunt partial vizibile din fata.

Deoarece cadrul adauga rigiditate, dulapurile cu rama nu au un panou sus sau un spate complet (spatele poate fi facut dintr-un material destul de subtire), dar au bazele integrale. La montarea pe un perete neregulat, cadrul din jurul perimetrului poate fi ras pentru a se potrivi, iar rama face posibilă utilizarea materialelor de calitate inferioara pentru fete. Un dezavantaj este ca rama ingusteaza dimensiunea de deschidere a usilor si sertarelor.

Dulapurile fara rama in stil european sunt construite tip cutie, fiind realizate din panouri finisate pe ambele parți si avand benzi laminate simple sau fasii inguste pe margini. Cele mai multe tipuri utilizeaza “sistemul de 32 mm.” Cu acesta, gaurile sunt facute la 32 mm vertical de-a lungul fiecarui panou lateral. Balamale europene, accesoriile de tamplarie, mecanismele de culisare pentru sertare si alte componente sunt fixate la nivelul acestor gauri, oferind versatilitate si adaptabilitate.

Cu usile incastrate si balamale ascunse, dulapurile fara rama au un aspect contemporan, potrivit pentru a fi acoperite cu furnir din lemn sau plastic laminat. Marginile frontale ale fiecarui panou sunt, de asemenea, acoperite cu o fasie subțire care se potrivește cu suprafața panoului. Dulapurile fara rama au de obicei partea de sus si spatele solide, si unitatile de baza sunt de obicei montate in partea de sus a unui soclu separat . Cele mai multe dulapuri gata de asamblat sunt fara rama. Asamblarea si modificarea dulapurilor fara rama este relativ usoara.

Spre deosebire de dulapurile personalizate, care sunt realizate in conformitate cu specificatiile clientului, dulapurile produse in masa sunt fabricate la dimensiuni standard. Producatorul le are in inventar sau le trimite distribuitorilor regionali care le vind. Dulapurile la comanda costa mai mult dar merita efortul si din aceste motive va invitam sa va convingeti singuri accesand Mobilarts.ro.

Categorized in: