S-a dovedit experimental că poți face economie de combustibil cu ulei de motor Shell. Potrivit lui Shell, o abordare modernă a utilizării lubrifianților și monitorizarea în timp util a stării vehiculului, poate reduce costul pe 1 km cu mai mult de 25%.

 Astfel, folosind soluții inovatoare Shell, vei cheltui mai puțini bani pentru schimbul de ulei, întreținerea și revizia mașinii și vei reduce timpul de nefuncționare al echipamentelor. În ultimii cinci ani, companiile care s-au asociat cu Shell au generat deja venituri suplimentare de 139 milioane dolari. 

Cu sarcina de a alege un ulei de motor care să ofere economie de combustibil, se confruntă, mai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar de mașină. Într-adevăr, funcționarea motorului și a mașinii în ansamblu, depinde de calitatea lubrifiantului. Produsele Shell sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune de pe piețele europene. În special la mare cerere sunt lubrifianții care utilizează tehnologia GTL.

Tehnologie specială GTL

O metodă de conversie a gazelor naturale în produse cu hidrocarburi a fost inventată de chimiștii germani la începutul secolului XX. Cu toate acestea, Shell a dus tehnologia la perfecțiune. A durat mai mult de 20 de ani pentru a dezvolta tehnologia specială GTL.Pentru a crea lubrifianți folosind tehnologia GTL, compania folosește gaze naturale din cel mai mare câmp, Severnoye Pole. Chiar și în etapa de intrare a combustibilului, componente precum sulf, gaz condensat și etan sunt separate de acesta. Apoi, produsul sintetizat este obținut din gaz natural pur. 

Pentru a face acest lucru, i se adaugă oxigen la o temperatură de 1500 de grade C. Gazul de sinteză rezultat este condus într-un reactor cu catalizatori foarte eficienți, unde este sintetizat în hidrocarburi lungi saturate – parafine. În etapa următoare a tehnologiei, acestea sunt hidrocracate. 

Hidrogenul este atașat la parafine, apoi sunt divizate și are loc procesul de izomerizare. Ca rezultat al sintezei, se obțin hidrocarburi pure. În acest caz, în funcție de temperatură și presiune, pot fi obținute diferite tipuri de fracții. Tehnologia GTL produce lubrifianți cu vâscozitate redusă, rezistență ridicată la oxidare în condiții extreme de funcționare a motorului și evaporare mai mică.

De ce „sinteticele” sunt mai bune decât uleiurile minerale și semisintetice?

Astfel de lubrifianți sunt creați în laborator prin sintetizarea compușilor chimici din petrol și gaze naturale. Spre deosebire de produsele minerale și semi-sintetice, uleiurile sintetice au vâscozitate îmbunătățită și mențin caracteristicile chimice și fizice în orice condiții de temperatură. Uleiurile sintetice conțin aditivi speciali care curăță motorul și îl protejează de nămol.

Uleiuri de motor Shell Helix Ultra

Uleiurile de bază Shell îndeplinesc cerințele de bază ale motoarelor pe benzină și diesel. Economisește combustibilul și este optim pentru mașinile de uz casnic. Uleiurile SN sunt ideale pentru motoarele pe benzină care necesită un consum economic de combustibil și protecția sistemului de evacuare. Uleiul Shell pentru vehicule cu motor diesel respectă standardele moderne de mediu și promovează economia de combustibil. Linia profesională de uleiuri Shell Helix Ultra este conceput pentru o anumită clasă de vehicule. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Categorized in: