gastronomice

Cu totii probabil ca am urmarit emisiuni culinare precum Master Chef sau Chefi la cutite, in care maestri ai bucatariei romanesti si nu numai se intrec in arta gatitului. Acest gen de emisuni au prins tot mai mult la romani in ultima perioada, mai ales dupa multi ani in care acestia erau invatati sa manance, cum se spune, mult si prost. Astfel, emisiuni in care este educat gustul pentru mancare, dar mai ales pentru prepararea acesteia intr-un mod cat se poate de sanatos si, mai apoi, pentru prezentarea acesteia cat mai spectaculos posibil, au facut ca tot mai multi romani sa-si doreasca sa gateasca.

Unii incep prin achizitia de ustensile de bucatarie, in vreme ce altii au trecut deja la un alt nivel, prin organizare de evenimente gastronomice. Acest gen de activitate capata tot mai mult teren in Bucuresti, dar si in alte orase din tara, unde tineri si varstnici, deopotriva, sunt invatati sa gateasca asemenea unui master chef, adica a unui bucatar profesionist.

Ce presupune o organizare de evenimente gastronomice

Ce trebuie sa stii insa despre o organizare de evenimente gastronomice? Este aceasta activitate atat de simpla precum pare la prima vedere sau necesita mai mult decat atat? In primul rand, trebuie sa stii ca un eveniment gastronomic presupune pesupune o organizare minutioasa, in sensul in care ai de pregatit o intreaga logistica.

Trebuie sa pui la dispozitia invitatilor tai mese de gatit si ustensile profesionale, aparate de gatit si, nu in ultimul rand, sa detii ingredientele necesare si conditii adecvate de pastrare a acestora. Dar, poate ca inainte de toate, ar trebui sa ai invitat un chef de renume sau cat de cat cunoscut, care sa le impartaseasca din tainele sale invitatilor. Abia dupa aceasta te poti gandi la alcatuirea listelor de invitati.

Un posibil start intr-o afacere

Deja, in Bucuresti, organizarea de evenimente gastronomice a devenit o afacere in toata regula. Spatii somptuoase, cu sali de prezentare si de conferinte, cu demonstratii live ale unor retete celebre, sunt pline de amatori si iubitori ai artei culinare. Participarea se face contra-cost sau, in alte situatii, evenimentele pot fi organizate in functie de cerintele clientului.

Astfel, pot fi orgnizate petreceri aniversare, in care invitatii sa consume propriile creatii culinare. Ce poate fi mai frumos si mai distractiv decat sa te intreci, de ziua ta, sa le oferi invitatilor cele mai bune preparate, intr-un rasfat culinar care cu siguranta va ramane de pomina. De asemenea, daca sunteti o domnisoara in ultimele zile dinaintea nuntii, puteti organiza o petrecere a burlacitelor in toata regula.

Iar daca la celelalte talente mai adaugati si gatitul, cu siguranta ca viitorul sot va fi mai mult decat fericit. Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca astfel de petreceri nu sunt organizate doar pentru adulti. Ele sunt destinate si copiilor, la fel ca si cursurile de gatit, dezvoltand astfel de timpuriu o pasiune pe cat de distractiva, pe cat de banoasa.

Categorized in: