Cum va puteti incalzi casa in mod ecologic

Cum va puteti incalzi casa in mod ecologicTehnologia evolueaza de la o zi la alta si astfel ca am ajuns in timp,de la banala soba de teracota la centrale termice pe lemne cu gazeificare , central electrice din ce in ce mai sofisticate sau metode inovatoare si ecologice de incalzire a caselor.

Oamenii incep sa devina din ce in ce mai interesati de metodele ecologice de incalzire iar aceasta tehnologie devine din ce in ce mai dezvoltata.Printre  metodele ecologice abordate cu succes si cu rezultate foarte bune se numara:

Pompele de caldura ecologice-acestea functioneaza pe baza caldurii extrase din sol dar si cu ajutorul energiei furnizate de apa din subteran.Astfel pompa ofera o incalzire ecologica si economica pe baza caldurii existente in mediul inconjurator.

In completarea incalzirii oferite de pompele de caldura se folosesc panourile solare.Acestea ofera o solutie de suplimentare a caldurii oferite de pompe si energia furnizata de ele ajuta atat la incalzirea locuintei dar si a apei menajere.Durata de exploatare a unui panou solar termic este cuprinsa intre  20 si 40  de ani.

Panourile fotovaltaice capteaza energia solara si o transforma in energie electrica.Cu ajutorul acestei energii se pot alimenta aparatele pentru incalzirea locuintei.Panourile fotovoltaneice necesita ingrijire putina ,functioneaza silentios si reprezinta o tehnologia ecologica moderna.

Centralele pe peleti.Acestea folosesc ca sursa de combustibil peletii,capsule de rumegus.Acestia sunt mai ecologici si mai economici decat lemnul.Acest tip de centrala furnizeaza caldura atat pentru incalzirea locuintei dar si a apei menajere.Datorita sistemului de control cu microprocesor permite automatizarea totala a incarcarii si reprezinta o varianta mai economica decat centrala pe gaz.

O alta tehnologie moderna sunt plasmele termice cu infrarosu.

Aceste panouri cu un design modern sunt bazate pe sisteme de incalzire cu infrarosu ce transmit caldura catre corpurile din incapere sub forma de radiatie infrarosu.Astfel corpurile incalzite devin la randul lor surse radiante de caldura, incalzind aerul in mod uniform.

Aceste panouri termice cu infrarosu folosesc argintul ca element pentru generarea caldurii prin aplicarea lui pe intreaga suprafata a sticlei.Caldura creata este uniforma si omogena iar alte efecte pozitive sunt cele antibacteriene si de ionizare a aerului din locuinta.

Incalzirea cu ajutorul  acestor plasma radiante depinde si de cat de bine este izolata locuinta, acestea functionand in medie de la 5 ore intr-o camera bine izolata pana la 12 ore intr-o camera cu izolatie termica slaba.Durata de viata a unei plasme termice este de 25 ani in conditiile unei bune exploatari.Aceasta nu necesita o intretinere deosebita si reduce costurile incalzirii cu pana la 50%.

O alta modalitate ecologica de incalzire este incalzirea prin plinta.Aceasta presupune invelirea tevilor cu apa calda cu  aluminiu acesta generand un strat de aer cald care este absorbit de peretii locuintei.Astfel temperatura din incaperi este ridicata cu cateva grade creandu-se acelasi nivel de confort termic ca la incalzirea prin pardoseala.Instalarea acestui sistem este simpla si rapida.

Indiferent ce metode ecologice veti alege pentru a va incalzi locuinta ,pentru o mai buna informare si o alegere fara riscuri vizitati magazinul online Epinvest.
Acolo veti gasi atat sisteme de incalzire traditionale cat si sisteme de incalzire ecologice  dar si utilaje de constructii  iar discutia cu specialistii va va ajuta sa luati decizia corecta .


Alte stiri actuale :

1. Renovare simplă cu un plus de confort – încălzirea electrică prin pardoseală
2. În Bacău se construiește prima casă high-tech
3. Fostele centrale termice din Mediaş vor deveni parcări
4. Ultimele retuşuri la reţeaua de termoficare din cartierul Astra
5. Primăria Zalău a rectificat bugetul pentru investiții
6. Incatusati de caloriferele CET