Chirurgie implant mamar

Chirurgia implantului mamar poate fi efectuata intr-un spital, in centrul de chirurgie sau in cabinetul medicului. Pacientii cu chirurgie implant mamar ar putea fi nevoiti sa ramana peste noapte in spital (interventii chirurgicale in spitale) sau pot sa mearga acasa dupa aceea (interventii chirurgicale in ambulatoriu).

Chirurgia poate fi efectuata sub anestezie locala, unde pacientul ramane treaz si doar pieptul este amortit pentru a bloca durerea sau sub anestezie generala, in cazul in care medicamentul este dat pentru a face pacientul sa doarma.

Majoritatea femeilor primesc anestezie generala pentru aceasta operatie implant silicoane, care poate dura de la o ora pana la cateva ore, in functie de procedura si de circumstantele personale.

Daca interventia chirurgicala este efectuata intr-un spital, durata sederii in spital va varia in functie de tipul de interventie chirurgicala, de evolutia eventualelor complicatii dupa interventie chirurgicala si de starea generala de sanatate.

Consultatie chirurgicala

Inainte de interventia chirurgicala trebuie sa aveti o consultatie cu chirurgul dumneavoastra. Fiti pregatit sa adresati intrebari despre experienta chirurgului, despre interventia chirurgicala si despre rezultatele asteptate.

Chirurgul ar trebui sa poata discuta daca sunteti un bun candidat pentru implanturile mamare, ar trebui sa va prezinte diferite tipuri de implanturi, optiuni pentru marime, forma, textura suprafetei si plasarea pe baza circumstantelor dvs. speciale, precum si riscurile si beneficiile interventiilor chirurgicale implantului.

Chirurgul ar trebui, de asemenea, sa va poata furniza inainte si dupa imaginile altor pacienti, pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine asteptarile si rezultatele potentiale ale interventiei chirurgicale.

In timpul consultarii va trebui sa discutati despre antecedentele medicale, inclusiv orice afectiuni medicale sau alergii la medicamente pe care le aveti. De asemenea, trebuie sa discutati despre toate interventiile chirurgicale anterioare pe care le-ati avut, in special la san, si despre medicamentele pe care le luati in prezent, inclusiv suplimentele, medicamentele pe baza de plante si medicamentele fara prescriptie medicala.

Este important sa spuneti medicului daca credeti ca ati putea fi gravida.

Daca faceti o interventie chirurgicala de implant mamar pentru reconstructie, va trebui sa discutati cu chirurgul despre circumstantele dvs. personale, inclusiv tratarea cu chimioterapie si / sau radioterapie, deoarece acestea va pot afecta riscurile de complicatie si aparitia sanului reconstituit.

Chirurgul ar trebui sa va vorbeasca si despre cantitatea de tesut mamar care va ramane dupa interventia chirurgicala si screening-ul viitor pentru rupturile implantului mamar si cancerul de san.

Inainte de operatie

Chirurgul dvs. va poate cere sa aveti mamografie sau radiografii mamare inainte de interventie chirurgicala pentru a identifica orice anomalie a sanului si astfel chirurgul are o imagine preoperatorie a tesutului mamar.

De obicei, vi se va cere sa nu mancati si sa nu beti nimic dupa miezul noptii, in noaptea dinaintea interventiei chirurgicale si sa aduceti imbracaminte in vrac, care sa purtati dupa operatie. Daca va intoarceti acasa in aceeasi zi cu operatia, va trebui sa planificati ca cineva sa va conduca acasa.

Chirurgul dvs. ar trebui sa discute cu dvs. despre amploarea interventiei chirurgicale, durata estimata a acesteia si modul in care intentioneaza sa va trateze pentru durere si greata.

In timpul operatiei

Odata ce vi se administreaza anestezie si are efect, chirurgul va face o incizie (taiere) intr-una din urmatoarele domenii:

  • de-a lungul partii inferioare a sanului (in infrarosu);
  • sub brat (transaxilar);
  • in jurul mamelonului (periareolar);
  • prin cicatricea mastectomiei (pentru reconstructie).

Localizarea inciziei poate afecta cat de vizibile sunt cicatricile, precum si orice complicatii pe care le puteti avea dupa operatie. Taierea partii inferioare a sanului este cea mai obisnuita locatie folosita, deoarece in cazul in care pielea se indoaie in mod natural. Cicatricile dvs. cu acest tip de incizie pot fi un pic mai vizibile, mai ales daca sunteti mai tineri, subtiri si nu ati avut inca copii.

Plasarea implantului printr-o incizie sub brat va necesita, probabil, chirurgul dumneavoastra sa utilizeze un endoscop, un instrument cu o camera foto si alte instrumente chirurgicale inserate in zona inciziei pentru a ajuta chirurgul sa ghideze implantul pe pozitie. Desi in jurul sanului dvs. nu vor aparea cicatrici vizibile, este posibil sa aveti o cicatrice pe partea inferioara a bratului.

Taierea pe marginea mamelonului (areola) poate cauza probleme cu pierderea sau schimbarea senzatiei in mamelon. Chirurgul va plasa implantul deasupra (subglandular) sau sub (submuscular) muschii peretelui toracic. Asigurati-va ca discutati despre avantajele si dezavantajele plasarii implantului selectate pentru dvs. cu chirurgul dvs. inainte de interventia chirurgicala.

Daca primiti implanturi cu gel siliconic, acestea vor fi deja umplute cu gel de silicon atunci cand sunt inserate. Daca primiti implante cu saramura si implantul nu este preumplut, chirurgul va introduce carcasa siliconica si apoi umple implantul la nivelul dorit cu solutie salina.

Incizia este apoi inchisa cu cusaturi. Chirurgul dvs. poate plasa scurgerile temporare in incizie inainte de a le inchide pentru a preveni acumularea de lichide sau sange.

Cateterele care livreaza medicamente pentru durere la locul inciziei pot fi, de asemenea, plasate inainte de inchiderea inciziei. Canalele sau cateterul vor fi indepartate in timpul unei vizite de urmarire dupa interventia chirurgicala.

Dupa operatie

Dupa o interventie chirurgicala, veti fi dus intr-o zona de recuperare pentru a fi monitorizata. Sanii tai vor fi inveliti in tifon sau in sutien chirurgical.

Chirurgul dvs. ar trebui sa descrie procedurile obisnuite dupa recuperarea chirurgicala (postoperatorie), posibilele complicatii care pot aparea si perioada de recuperare. Dupa operatie, ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, va puteti astepta la unele dureri, umflaturi, vanatai si sensibilitate.

Aceste efecte pot dura o luna sau mai mult, dar ar trebui sa dispara cu timpul. Scarringul este un rezultat natural al interventiei chirurgicale.

Inainte de operatie, cereti-i chirurgului sa descrie locatia, dimensiunea si aspectul cicatricelor asteptate. Pentru majoritatea femeilor cicatricile vor disparea in timp in linii subtiri. Cu cat pielea este mai intunecata, cu atat mai proeminente sunt cicatricile.

Chirurgul dvs. poate prescrie medicamente pentru durere si / sau greata. Daca aveti sangerari, febra, caldura, roseata a sanului sau alte simptome de infectie, trebuie sa raportati imediat aceste simptome chirurgului dumneavoastra.

Este posibil sa aveti nevoie de un sutien postoperator, bandaj de comprimare sau sutien de jogging pentru sprijin suplimentar pe masura ce va vindecati. La recomandarea chirurgului dvs., cel mai probabil veti fi in stare sa va intoarceti la munca in decurs de una pana la doua saptamani, dar ar trebui sa evitati orice activitati intense care ar putea ridica pulsul si tensiunea arteriala timp de cel putin doua saptamani.

Categorized in: