Care sunt principalele tipuri de antrenamente pentru bicicleta de fitness?Cu totii ne dorim sa aratam bine din punct de vedere fizic, insa nu reusim tot timpul sa ajungem la sala de fitness, de multe ori din cauza programului aglomerat la locul de munca, facultate etc; prin urmare cea mai buna alternativa pentru a recupera timpul pierdut ar fi o bicicleta fitness.

Bicicleta fitness reprezinta un aparat care, impreuna cu banda de alergat, nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunui pasionat de sport. In randurile care urmeaza va vom prezenta care sunt principalele tipuri de antrenamente pe care le putem pune in practica atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus sau cand dorim sa ne pastram in forma.

Antrenamentul cu pauze scurte

Antrenamentul cu pauze scurte implica exercitii la o intensitate mai mare in locul obisnuitului antrenament cardio. Drept urmare, la sfarsitul acestuia vom fi epuizati. Scopul acestui tip de antrenament, executarea exercitiului pana la epuizare cu reprize de intensitate mare, este acela de a arde mai multe calorii, de a topi mai multa grasime si de a pune mai multa fibra intr-un interval mai scurt de timp.

Daca dorim sa vedem rezultate notabile, atat pentru mentinerea unei bune conditii fizice, cat si pentru scaderea in greutate, ar trebui sa adaugam, la antrenamentul nostru obisnuit pe bicicleta de fitness, intervale de intesitate mare urmate de pauze scurte.

Antrenamentul de intensitate maxima

Acest tip de antrenament pentru bicicleta de fitness trebuie realizat in concordanta cu nivelul conditiei noastre fizice. Pedalam la un anumit tempo la 50 – 60 % din intensitatea maxima timp de 4 pana la 6 minute inainte de a creste intensitatea. Daca suntem novici in ceea ce priveste lucrul cu bicicleta de fitness, dar mai ales in ceea ce priveste acest tip de antrenament, trebuie sa crestem intensitatea prin pedalare mai rapida sau prin cresterea rezistantei pentru 30 – 90 de secunde, mergand pana la 75 – 95 % din intensitatea maxima.

Dupa aceea, incetinim si revenim la ritmul initial pentru inca un interval de 4 – 6  minute. Odata ce ne acomodam, putem sa incercam explozii de intensitate mai scurte, la o intensitate mai mare sau la intensitate maxima. Incepem cu 3 serii de intensitate pe antrenament si lucram pana ajungem la performanta de 5 – 6 serii.

Beneficiile bicicletei de fitness

Bicicletele de fitness ridica ritmul inimii atunci cand ne lucram muschii picioarelor. Conform revistei “Bicycle”, ciclistii, ale caror programe de antrenament sunt formate din intervale de intensitate ridicata, ajung sa mearga cu o viteza mai mare, ceea ce inseamna ca obtin un antrenament cardiovascular mai eficient intr-un timp mai scurt.

Acest tip de antrenament imbunatateste capacitatea oxidativa a muschilor, asta insemnand ca muschii devin mai eficienti in utilizarea oxigenului. Drept rezultat, vei deveni un ciclist mai rapid cu o inima mai sanatoasa si plamani mai rezistenti.

Beneficiile pierderii in greutate

Ultimul tip de antrenament prezentat este extrem de eficient in ceea ce priveste pierderea in greutate. Prin intermediul acestuia se pierd cu 100 de calorii mai mult decat in urma unui antrenament obisnuit si asta pentru ca, din moment ce intesitatea este mai mare si efortul este unul sustinut.

Pentru a viziona o gama variata de biciclete fitness vizitati http://www.expertfitness.ro/biciclete-fitness .


Alte stiri actuale :

1. 9 luni de sport in doi: cum te ajuta exercitiile fizice in timpul sarcinii
2. Aplicații gratuite care te ajută să slăbești inteligent
3. Ce cursuri să faci la sală ca să slăbești cu adevărat
4. Un nou motiv să începem antrenamentele fizice
5. Astenia de primavara, tratamente si remedii

Categorized in: