Care sunt cele mai bune anvelope?Desi legea ne impune in mod clar sa ne echipam masinile cu anvelope potrivite pentru conditiile de drum de iarna incepand cu finalul lunii octombrie, putini dintre noi respecta acest lucru, incercand parca sa se aseze usor contra curentului.

Iata insa ca un cuvant de spus in acest domeniu il au si specialistii ADAC, cei care in fiecare an intocmesc anumite clasamente pentru diferite tipuri de anvelope, care par sa corespunda cel mai bine solicitarilor testelor efectuate.

Care sunt cele mai bune anvelope? Daca nemtii de la ADAC au intocmit deja clasamentul pentru anul 2014, atunci, aruncand o privire asupra acestuia, nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca unele dintre numele sonore producatoare de anvelope, se regasesc si printre preferintele utilizatorilor romani, care le pot gasi la cele mai bune preturi pe site-ul www.anvelomag.ro. Tot aici pot fi gasite seturi pentru echipare completa, accesorii auto de cea mai buna calitate, dar si oferte promotionale pentru cei care aleg o gama mai ampla de servicii.

Revenind putin la ceea ce mentionam anterior, si anume la cele mai sigure tipuri de anvelope, certificate de catre ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobilclub- cel mai mare club automobilistic cu peste 18 milioane de utilizatori uniti de pasiunea pentru masini), atunci haideti sa facem o incursiune rapida printre cele mai bine cotate modele.

Ca si anul trecut, anvelopele de iarna Continental ContiWinterContact au reusit sa se pozitioneze printre cele mai bune astfel de modele de anvelope, fiind deja stiute calitatile excelente de rezistenta ale acestora, atat in ceea ce priveste testele de laborator, cat si pe cele de trafic. Calificativele obtinute de catre binecunoscutele anvelope de iarna de la Continental se incadreaza statistic plecand de la calificativul “foarte bun” pana la “exceptional”, acesta din urma fiind acordat pentru calitati de rulare in conditii extreme si rezistenta la uzura, pentru durailitate si consum redus in ceea ce priveste carburantul.

Aceleasi calificative le-au obtinut si modele de anvelope Michelin Alpin A4, acestea fiind insa usor mai accesibile din punct de vedere al pretului de achizitie. Aderenta si abilitatea de rulare pe asfalt uscat, umed sau ud, pe gheata sau zapada, au fost teste trecute cu brio de catre modelele de anvelope de la Michelin special create pentru anotimpul de iarna.

Fireste Dunlop nu putea lipsi din trio-ul celor mai bune tipuri de “ghetute” de iarna, acesta facand fata cu brio solicitarilor si testelor, reusind astfel sa se pozitioneze printre cele mai bine cotate tipuri de anvelope de catre specialistii clubului german ADAC. Goodyear UltraGrip8, Firestone, Pirelli Winter190 Snowcontrol 3 sau Barum Polaris 3 sunt cateva dintre numele ce pot fi regasite pe tabelele ce contin date edificatoare cu privire la comportamentul anvelopelor in conditii extreme de rulare. Faptul ca aceste nume se pozitioneaza pe acest grafic spune multe despre reusita creatorilor, dar si despre nivelul de siguranta si de control pe care acestea il ofera.

In mod clar este foarte importanta increderea pe care aceste produse o primesc in urma certificarilor aduse de catre ADAC. Majoritatea utilizatorilor prefera sa achizitioneze numai produse care au fost mai inainte de toate testate si evaluate, in detrimentul achizitionarii unor anvelope de iarna second-hand. Aceste anvelope certificate de catre ADAC se adreseaza unui segment de clienti premium, si pot fi gasite si in Romania in magazinele de profil precum Anvelomag.ro, la preturi dintre cele mai accesibile.

Alte stiri actuale :

1. Leaseplan vrea să administreze peste 10.000 de maşini în 2014
2. Duster, locul patru în Rusia, cu 83.700 de maşini
3. Salonul Auto de la Detroit: Masinile sexy si puternice vor fi vedetele evenimentului
4. Porsche speră să vândă mai multe maşini anul acesta odată cu lansarea noului SUV Macan
5. Programul Rabla: Cate masini au fost casate si cate autoturisme noi s-au cumparat
6. GARAJUL super-masinilor de politie din lume, unde Romania se intrece cu Germania, Anglia si Dubai

Categorized in: