Cum sa folosesti o bicicleta fitness

Cum sa folosesti o bicicleta fitnessDaca nu ati incercat pana acuma o bicicleta fitness inseamna ca ati pierdut un exercitiu cardio fantastic si, in acelasi timp, intareste musculatura picioarelor si plamanilor.

Exercitiu pe bicicleta stationara are un impact redus asupra articulatilor.

Bicicletele stationare difera. Exista dou tipuri de bicicleta, biciclete cu pozitii verticale si orizontale.

Bicicleta in pozitie verticala este ca o bicicleta obisnuita, picioarele se prelungesc de-a lungul trunchiului si spatele nu se sprijina de nimic. Bicicleta orizontala este ceva mai comoda, ofera un exercitiu mai relaxant, dispune de un scaun cu spatar pentru a sustine spatele si in locde pedalarea in jos, picioarele, de data aceasta, se prelungec in fata.

Biciletele fitness bune ofera un antrenament fara riscuri de accidentare. Ajustarea unei biciclete, pentru a se potrivi, implica deobicei 4 varibile:

–        Inaltimea scaunului: Pe o bicicleta verticala, inaltimea scaunului se ajusteaza pana la ,aproximativ, zona soldului. Atunci cand puneti picioarele pe pedale, un picior trebuie sa fie perfect intins, paralel cu podeaua, ar trebui sa aveti o curba mica la genunchi, de aproximativ 5-10 grade. Trebuie sa pedalati confortabil fara a fi nevoie sa fortati piciorul sa ajunga la pedale sau sa-l flexati prea tare sa ingreuneze exercitiul.  Reglati scaunul din nou, daca este necesar pentru a ajunge la aceasta pozitie. Pe o bicicleta orizontala, picioarele tale ar trebui sa se extinda in fata aproape in totalitate, pastrand o curba mica la genunchi.

–        Dupa ce ati ajustat scaunul dumneavoastra la inaltimea corespunzatoare, unele biciclete va permit sa mutați scaunul inainte si inapoi pentru o pozitie mai confortabila.

–        Inaltimea ghidonului (pentru bicicletele in pozitie verticala): Reglati ghidonul, astfel va ofera o pozitie confortabila. Ghidonul mai ianlt va reduce stresul spatelui. Ar trebui sa puteti sa ajungeti la ghidon cu usurinta, mentinandu-va coatele usor indoite.

–        Curelele de la pedale. Cele mai multe biciclete au bretele la pedale cu care va puteti prinde piciorul in momentul pedalarii. Profitati de acesta optiune care va permite sa impingeti si sa trageti pedalele cu usurinta. Curelele trebuie sa se potriveasca perfect, dar nu prea strans.

Odata ce sunteti pregatit, puteti sa va reglati panta, rezistenta si viteza sau puteti incerca mai multe programe pe care, deobicei, le ofera bicicletele stationare. Bicicleta stimuleaza dealuri si inclinari  pentru a face exercitiul mult mai eficient.

Bicicletele fitness sunt foarte bune pentru tonifierea coapselor (iar cele recumbent-orizontale va protejeaza si spatele). Ofera un antrenament aerobic teribil. Bicicletele recumbent pot fi eficiente si confortabile pentru persoanele cu dureri de spate. Bicicletele fitness, de asemenea, va permit sa lucrati atunci cand ploua sau este intuneric afara, si fac exercitiu mult mai usor si distractiv,puteti face exercitii in timp ce va uitati la televizor sau in timp ce citii.

Pentru a utiliza o bicicleta fitness trebuie sa va asigurati intai ca este ajustata in functie de nevoile voastre.